Preteky do vrchu úspešne odštartované

Preteky do vrchu úspešne odštartované

Orechová Potôň, 4. apríl 2022 – Úvodné podujatie oficiálnych majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu pod názvom DYNAMAX HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING úspešne odštartovalo v uzavretom areáli okruhu SLOVAKIA RING. Najrýchlejším jazdcom sa počas oboch dní víkendu (1.-3.4.2022) stal Martin Juhás z Ambruz Racing tímu.

Na dvojpreteky majstrovstiev Slovenska, medzinárodných majstrovstiev Slovenska, majstrovstiev Slovenska historických automobilov do vrchu a Slovenského kopcového pohára sa prihlásilo celkovo 37 účastníkov. Na štart sa nakoniec postavilo a odštartovalo 35 pretekárov prevažne zo Slovenska.

Sobota sa niesla v duchu slnečného, ale chladného a veterného počasia. Studený asfalt a len nakrátko zahriate pneumatiky mali za následok viacero šmykov či nedokončených jázd jednotlivcov. Tí mali k dispozícii celkovo 5 jázd – 3 tréningové a 2 súťažné.

Najrýchlejším jazdcom prvého súťažného dňa sa spomedzi všetkých zúčastnených stal Martin Juhás z Ambruz Racing Teamu jazdiaceho premiérovo na formule Lola B02/50 s nezameniteľným zvukom trojlitrového osemvalca. Trať dlhú 3200m vo svojej druhej súťažnej jazde zdolal za 1min 19,543s. Druhým v poradí bol Zoltán Lovász na Peugeote 308 RC a tretie miesto obsadil Miroslav Šutlák na Škode Fabia. Uvedené poradie sa nemenilo ani v rámci Majstrovstiev Slovenska či Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky.

V triede historikov si najlepšie počínal Miloš Zmeškal na Ralt 032 pred Tomášom Beníkom na Lancia Beta Coupé a Marcelom Beníkom na BMW 2002ti.

V rámci Slovenského kopcového pohára boli najrýchlejšími Kamil Surový na Honde Civic, Vladimír Podmajerský na Peugeote 206 RC a Peter Prokopčák na Honde Civic Type-R.

Nedeľa pokračovala chladným a veterným počasím, počas ktorej sa poradie na prvých miestach v celkovom hodnotení, v MSR a MMSR oproti sobote nezmenilo a opäť dominoval Martin Juhás na formule Lola B02/50.

V rámci Slovenského kopcového pohára bol v nedeľu najrýchlejší Peter Prokopčák na Honde Civic Type-R, druhé miesto obsadil Kamil Surový na Honde Civic a tretie miesto si vyjazdil Balázs Cséplo na Peugeote 106.

Poradie v triede historikov sa v nedeľu menilo len na treťom mieste, ktoré obsadil Vojtěch Illéš na BMW 320i.

Podutie sa konalo aj za prítomnosti divákov, ktorí mali tentokrát vstup povolený a zdarma.

Viac informácii a kompletné výsledky sú dostupné na web stránke:

https://slovakiaring.sk/sk/hill-climb-race-slovakia-ring-2022


Peter Pecze
Marketing Director, SLOVAKIA RING
mobil: +421 911 423 134
e-mail: pecze@slovakiaring.sk

Tlačová správa