Prvé preteky do vrchu odštartujú počas Veľkej noci!

Prvé preteky do vrchu odštartujú počas Veľkej noci!

Orechová Potôň, 30.03.2021 - Prvé kolo oficiálnych majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu pod názvom OMV MAXXMOTION HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING odštartuje počas víkendu Veľkej noci (3.-4.4.2021) na okruhu SLOVAKIA RING.

Pretrvávajúca nepriaznivá pandemická situácia a aktuálne nariadenia vlády SR pre organizovanie hromadných podujatí tak presúvajú organizáciu pretekov do vrchu z tradičných horských priechodov do bezpečných podmienok uzavretého motoristického areálu podobne, ako tomu bolo na jeseň minulého roka.

Na podujatie je prihlásených skoro 50 účastníkov prevažne zo Slovenska a Čiech. Pre svoju tréningovú i súťažnú jazdu využijú „kopciari“ špeciálny variant pretekárskeho okruhu s celkovou dĺžkou 3200m. Celkovo absolvujú počas víkendu a v rámci dvojpretekov 6 skúšobných a 6 súťažných jázd.

Podutie sa uskutoční sa prísnych hygienických opatrení prijatých po konzultácii so SAMŠ a v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva SR pre organizovanie hromadných športových podujatí zahŕňajúcich okrem iného aj preukázanie sa negatívnym testom na Covid-19 všetkými účastníkmi pred samotnými pretekmi. Diváci prístup na tribúnu a do areálu nebudú mať.

V rámci podujatia odštartujú:

  • MEDZINÁRODNÉ MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V PRETEKOCH AUTOMOBILOV DO VRCHU (MMSR PAV)
  • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V PRETEKOCH AUTOMOBILOV DO VRCHU (MSR PAV)
  • MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKEJ REPUBLIKY V PRETEKOCH HISTORICKÝCH AUTOMOBILOV DO VRCHU (MSR PAV – HA)
  • SLOVENSKÝ KOPCOVÝ POHÁR (SKP)
  • SLOVENSKÁ TROFEJ PAV HISTORICKÝCH AUTOMOBILOV PRAVIDELNOSTI (ST PAV HP)