Premiéra TCR Europe úspešne odštartovala svoju sezónu na SLOVAKIA RINGU

Orechová Potôň, 9. máj 2021 - OMV MaxxMotion TCR Europe SLOVAKIA RING 2021 má za sebou úspešnú slovenskú premiéru a zároveň ukázal svojich prvých víťazov sezóny. Veľký pretekársky víkend 7.-9. mája na SLOVAKIA RINGU ponúkol množstvo zaujímavých seriálov a akcie.

Napriek premenlivému piatkovému počasiu počas tréningov si jazdci cez víkend užili suché a slnečné podmienky. Európsky šampionát cestovných vozidiel TCR Europe sa striedal so seriálmi ESET cestovných vozidiel, GT a LMP. Tie sa šli súčasne ako národné okruhové šampionáty. Nechýbal ani TCR Eastern Europe a rovnako aj obľúbené pohárové Mazdy MX5, Clio Cup a Twingo Cup.

Nabité štartové pole 22 áut TCR Europe bojovalo o prvé body už v prvých sobotných pretekoch. Z prvého miesta sa napokon tešil Španiel Mikel Azcona z Volcano Motorsport jazdiaci na Cupra Leon Competición TCR, druhú priečku obsadil Belgičan Nicolas Baert z timu Comtoyou Racing na Audi RS3 LMS a tretiu Maďar Dániel Nagy z tímu Zengő Motorsport tiež na Cupra Leon Competición TCR.

Zo Slovákov si najlepšie počínal Martin Ryba z Brutal Fish Racing Team, jazdiaci na Honde Civic Type R FK7 TCR, ktorý obsadil celkovo desiate miesto a prvé v tzv. diamantovom hodnotení. Maťo Homola do prvých pretekov nenastúpil pre technické problémy s diferenciálom a zatekajúcim olejom.

Len pol sekundy delilo v cieli druhých pretekov víťaza Mehdiho Bennaniho z Maroka (Sébastien Loeb Racing, Hyundai Elantra N TCR) od druhého Mikela Azconu. Tretí skončil Argentínčan Franco Girolami (PSS Racing Team, Honda Civic Type R FK7 TCR). Pódium s nimi zdieľal opäť Martin Ryba, ktorý v celkovom hodnotení skončil na pätnástom mieste. Maťo Homola zažil niekoľko zaujímavých súbojov, no napriek úvodnému napredovaniu skončil na dvanástom mieste.

Seriálom ESET dominoval v šprinte aj vytrvalosti Miro Konôpka z ARC Bratislava na prototype LMP2 Ligier JSP217 - Gibson.

Kompletné informácie k podujatiu a oficiálne výsledky pretekov sú dostupné na stránke: https://slovakiaring.sk/sk/omv-maxxmotion-tcr-europe-slovakia-ring

Vysledky