Posledných päť dní prihlasovania na Auto Show Slovakia Ring 2022

AS22 1080x1080 masolat min

27.10.2022 - Košická rally síce uzatvorila minulý víkend sezónu Majstrovstiev Slovenska v rally 2022, no slovenskú rally sezónu tradične uzatvára až Auto Show na Slovakia Ringu.

Inak tomu nebude ani v tomto roku, keď sa paddock Slovakia Ringu v dňoch 4. – 5.11.2022 zaplní súťažnými vozidlami. Pre súťažiacich, ktorí sa na Auto Show zúčastnia, pripravil organizátor opäť novú trať. Tá v prípade, že sa ponad areál Slovakia Ring nepreženie nečakaná prietrž mračien v sebe zahŕňa aj jazdcami veľmi žiadaný šotolinový úsek. Samotná trať ako už býva zvykom, v sebe zahŕňa aj široké úseky samotnej pretekárskej dráhy, aj úzke obslužné komunikácie a po dlhšej dobe v rámci nej bude použitý aj prejazd všetkými tromi tunelmi.

Čo sa týka divákov, keďže je Auto Show posledným podujatím v sezóne, organizátor sa rozhodol nevyberať vstupné, takže vstup bude voľný.

Súťažiacim by sme radi pripomenuli, že Zvláštne ustanovenia k podujatiu nájdu na web stránke organizátora https://slovakiaring.sk/sk/auto-show-slovakia-ring-2022 Prihlasovanie na podujatie končí už o päť dní (31.10.2022 o 23:59), pričom súťažiaci samotnú prihlášku ako aj zoznam prihlásených nájdu na web stránke http://www.sams-asn.sk/prihlaska3.php

Podujatie Auto Show Slovakia Ring odštartuje ako exhibičné podujatie rally disciplíny, ktoré je do kalendáru Slovenskej asociácie motoristického športu zaradené ako voľné. V priebehu piatka 4.11.2022 okrem už tradičných preberaní môžu absolvovať jazdci predvádzacie jazdy na skrátenej trati. V sobotu 5.11.2022 na všetkých zúčastnených čaká samotná súťaž, v rámci ktorej absolvujú štyri rýchlostné skúšky v celkovej dĺžke tridsať kilometrov.

Miro Majláth

Predseda organizačného výboru

Auto Show Slovakia Ring 2022