OMV MaxxMotion Truck Race of Slovakia odštartovalo v Bratislave

Veľké letné podujatie ťahačov a formúl OMV MaxxMotion Truck Race of Slovakia predstavilo na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave hviezdy aj program tohto víkendu.

Tlačová konferencia mala zároveň zaujímavú kulisu s vystaveným pretekárskym ťahačom českého tímu Buggyra a tiež s monopostom Formuly 1 Super Aguri SA06 z roku 2006. Český pretekár Adam Lacko (Buggyra) prezradil: "Okruh SLOVAKIA RING je náročný na pneumatiky, ktoré sa vďaka tiahlym zákrutám prehrievajú a bude dôležité rozhodnúť sa pre správnu stratégiu. Po náročnom a nevydarenom štarte sezóny dúfam, že sa nám na tejto takmer domácej trati bude konečne dariť. Spravíme preto všetko."

K slovu sa dostal aj riaditeľ seriálu Majstrovstiev Európy ťahačov FIA ETRC Georg Fuchs, ktorý predstavil ich najnovšiu kampaň #onetruckfamily: "Cieľom tejto kampane je ukázať dôležitosť šoférov nákladnej automobilovej dopravy, bez ktorej by nefungovala ani európska ekonomika. Naši "cestní hrdinovia" - reprezentanti tohto priemyslu dostanú počas víkendu kompletnú prehliadku zákulisím pretekov FIA ETRC a odovzdáme im tiež ocenenia na rošte priamo pred štartom. Kampaňou chceme tiež prilákať mladých ľudí k tomuto povolaniu a samozrejme podporiť lepšie finančné ohodnotenie," dodáva Fuchs.

Automobilová pretekárka Veronika Cichá z Česka si tento víkend sadne do kokpitu formuly GP2, s ktorou preteká už niekoľko rokov: "Pretekanie v monopostoch je fyzicky extrémne náročné, no zároveň veľmi vzrušujúce a zábavné. SLOVAKIA RING bude veľkou výzvou, nie je to jednoduchá trať a pôjde sa tu nesmierne rýchlo," prezradila Veronika novinárom v Bratislave.

Wolfgang Jaksch je jedným z riaditeľov seriálu Maxx Formula a zároveň pretekár, ktorý predstavil svoj monopost Super Aguri SA06: "V tomto monoposte pretekal Japonec Takuma Sato, ktorý nie tak dávno vyhral aj slávnych 500 míľ Indianapolis a aktívne preteká v IndyCar. Preto je mi cťou a radosťou sadať si do tohto vzácneho kusu, ktorý má oproti pôvodnej Honde V8 motor Cosworth V10, rovnako, ako druhý monopost F1 Jaguar R5 z roku 2004. V tom pre zmenu pretekal kedysi Mark Webber," prezradil Jaksch a dodáva: "Neprišli sme na SLOVAKIA RING jazdiť len pre zábavu, máme jasný cieľ: pokoriť traťový rekord okruhu! Myslím si, že sa dostaneme pod hranicu 1 minúty a 40 sekúnd."

Víkend OMV MaxxMotion Truck Race of Slovakia sa začína už teraz v piatok s množstvom tréningov, na ktoré si diváci kúpia lístok priamo na okruhu. Kvalifikácie a preteky pokračujú rovnako hodnotnou sobotou aj nedeľou. Bohatý program zahŕňa ďalšie pohárové seriály, leteckú šou a zábavu pre celé rodiny.