OMV MAXXMMOTION 24h KARTING RACE OF SLOVAKIA

3.6.2022 , Orechová Potôň - Prvé podujatie svojho druhu - 24h preteky motokár sa na Slovensku predstavia počas víkendu 25.-26.6.2022. Dejiskom medzinárodných amatérskych pretekov bude motokárové centrum na pretekárskom okruhu SLOVAKIA RING.

O pretekoch

Vytrvalostné preteky pod hlavičkou amatérskych pretekov SODI WORLD SERIES sa na Slovensku uskutočnia vôbec po prvýkrát. Preteky sú určené pre amatérskych jazdcov, a jazdia sa na štandardných motokárach určených pre verejnosť. Počet tímov je limitovaný na 50, zaregistrovaných je viacero posádok z krajín Európy, kde sú tieto preteky bežne rozšírené a hojne navštevované.

Počet členov jednotlivých tímov je od 2 do 9, s minimálnym vekom 15 rokov. Keďže ide o preteky zo seriálu SWS, tak sa aj najúspešnejším tímom započítava poriadna porcia bodov do celoročného hodnotenia.

Promotér

Podujatie na Slovensku je organizované v spolupráci so zahraničným promotérom Karting Event Bulgaria, ktorý podobné preteky úspešne organizuje v zahraničí už niekoľko rokov.

Priebeh

Štart pretekov je plánovaný na sobotu 12.30h – a to systémom Le Mans, jeho koniec bude presne o 24h, teda v nedeľu o 12.30h.

Prvých 12h sa bude jazdiť na najdlhšom variante pretekárskej dráhy, dlhej 1172m. Po 12h sa trať zmení na variant 2 dlhý 1152m.

Samotným pretekom predchádzajú voľné tréningy a jedna ostrá kvalifikácia dlhá 60min. Podľa jej výsledkov sa potom určí poradie na štartovom rošte.

Motokáry, na ktorých sa bude jazdiť sú v bežnom prevedení, ide o model SODI SR5 s výkonom 13k. Počas 24h si tímy budú jednotlivé motokáry navzájom meniť, systém ich výmen je pevne určený avšak časové sloty na výmenu a poradie výmen je už v rukách manažérov tímov a ich šikovnosti.

Verejnosť

Podujatie je voľne prístupné aj pre divákov, vstup je zdarma. Na sledovanie podujatia budú k dispozícii obe terasy prvého poschodia centrálnej budovy, ako aj prírodná trávnatá tribúna.

Registrácia

Viac informácii a spôsob registráciu nájdete tu:

https://www.sodiwseries.com/en-gb/races/slovak-karting-center/24-hour-race-of-slovakia-54638.html