Kiss dominátorom celého truck víkendu!

Orechová Potôň, 03. júl 2022 – Štvoro pretekov počas víkendu OMV MaxxMotion Goodyear Truck Race of Slovakia - Majstrovstvá Európy preteky ťahačov (FIA ETRC) na okruhu SLOVAKIA RING má svojho jasného víťaza. Je ním Maďar Norbert Kiss, ktorý vyhral tri zo štyroch pretekov a navýšil tak svoj bodový náskok už na 48 bodov.

Tretie kolo pretekov majstrovstiev Európy ťahačov na okruhu SLOVAKIA RING prinieslo množstvo drámy a tesných súbojov v podstate vo všetkých 4 pretekoch počas víkendu 2. a 3. júla. V sobotných prvých pretekoch štartoval z prvého miesta, v tréningoch i oboch kvalifikáciách najrýchlejší, Maďar Norbert Kiss, ktorý v pretekoch nikomu nič nedaroval a suverénne vyhral pred Nemcom Sascha Lenzom na MANe a tretím Jochenom Hahnom na IVECU. V druhých pretekoch, kde sa otáčalo poradie štartového roštu, štartoval Norbert Kiss z 8 miesta a po 8 kolách sa prebojoval až na druhú priečku, kde dlho zvádzal súboje nakoniec s tretím Antoniom Albacetem na MANe. Historicky prvé miesto druhých pretekov získal Brit Jamie Anderson jazdiaci na MANe.

FIA ETRC
OMV MaxxMotion Goodyear FIA ETRC

Nedeľa pokračovala druhým súťažným dňom a opäť s dominanciou Norberta Kissa, ktorý do tretích pretekov v poradí štartoval z pole positon. Získanú pozíciu nakoniec premenil vo svoje druhé víťazstvo, poradie na druhej a tretej priečke bolo rovnaké ako v prvých sobotných pretekoch - druhý Sascha Lenz a tretí Jochen Hahn. Posledné preteky súťažného víkendu sa štartovali v obrátenom poradí kvalifikácie (Q2) a tak sa na prvé tri priečky štartového poľa dostali: Brit Shane Brereton jazdiaci na MANe, Nemec André Kursim na Ivecu a Steffi Halmová tiež na Ivecu. Pozornosť publika však smerovala na Maďara Norberta Kissa, ktorý štartoval z ôsmej priečky a ktorého dopredu hnala početná fanúšikovská základňa zaplnených tribún - a vyšlo to! Po 6 kolách sa Norbimu podarilo prepracovať na prvú priečku, ktorú už nepustil a získal svoje tretie víťazstvo na okruhu SLOVAKIA RING a celkovo už ôsme od začiatku sezóny.

Ďalšie kolo pretekov Goodyear FIA ETRC pokračuje na Nürburgringu 16.-17. júla 2022.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk a www.fiaetrc.com.