FIM MiniGP World Series – šanca aj pre slovenských pretekárov!

06.06.2021 - Medzinárodná motocyklová federácia a promotér Dorna Sport dnes predstavili podrobnosti k novej svetovej sérii pre jazdcov vo veku 10-14 rokov. V termínovom kalendári sú aj štyri podniky zo seriálu Alpe Adria, z ktorého dva sa uskutočnia na Slovensku!

Vytvorením svetového seriálu FIM MiniGP sa FIM spoločne s národnými federáciami a spoločnosťou Dorna snaží poskytnúť jazdcom po celom svete jedinečný a štandardizovaný spôsob, ako začať svoju kariéru v cestných pretekoch motocyklov. V rámci sezóny budú pretekári na motocykloch OHVALE GP-0 160 bojovať v národných kolách, prví traja potom postúpia do finále, ktoré sa uskutoční v polovici novembra v rámci podujatia MotoGP vo Valencii. Víťaz má zaistenú vstupenku do Northern Talent Cupu alebo iných medzinárodných seriálov nádejí cestných pretekov motocyklov z programu Road to MotoGP.

Kalendár FIM MiniGP Alpe Adria Series:

24.–25. 7. 2021 Slovakia Ring Slovensko 1171 m

7.–8. 8. 2021 Dlhá Slovensko 1100 m

14.–15. 8. 2021 Cheb Česká republika 1202 m

25.–26. 9. 2021 Maruf Chorvátsko 1500 m

Jednou z podmienok pre prijatie do FIM MiniGP World Series bol minimálny počet 15 jazdcov, a aj keď štartová listina je stále provizórne a môže byť doplnená ďalšími pretekármi.

Aktuálny stav pretekárov:

Česká republika – 9 jazdcov: Jan Verner, Karolína Jandíková, Jindřich Škopek, Václav Bittman, Tadeáš Benáček, Ondřej Zavřel, Justýna Císařová, Viktor Čech, Dita Štipčáková.

Slovensko – 5 jazdcov: Ladislav Veverka, Bruno Kiss, Lukáš Vegh, Viktor Csemez, Lukáš Kozubík.

Slovinsko – 1 jazdec: Tian Krsevan

Štartová listina nie je uzavretá, všetci záujemcovia o štart vo FIM MiniGP Alpe Adria Series (vek 10-14 rokov) majú dvere otvorené, pričom slovenskí pretekári sa môžu obrátiť na viceprezidenta SMF pre CPM, pána Miloša Baláža na adrese milosbalaz30@gmail.com.

Podrobnosti o FIM MiniGP World Series nájdete v priloženom dokumente.

Zdroj: roadracing.sk, Richard Karnok