Veľká cena SR sľubuje množstvo akcie aj zábavy

Orechová Potôň, 1. august 2024 - Vrchol leta znamená pre motoršport aj prípravu na najväčšie a najvýznamnejšie slovenské okruhové podujatie: OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenskej republiky preteky automobilov na okruhu (23.-25. augusta).

Veľká cena SR je stálica na slovenskom pretekárskom nebi a na okruhu SLOVAKIA RING už od roku 2010. Okupuje tradičný záver letných prázdnin a okrem dobrého počasia prináša dávku adrenalínu, napínavých pretekov a zábavy aj za bránami trate.

Diváci sa opäť môžu tešiť na celodennú akciu pretekárskych strojov všemožných tried a seriálov: jazdci a tímy budú bodovať v rámci Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ), ESET Cupu, TCR a pohárových seriálov. Pozrime sa na ne trochu bližšie.

FIA CEZ zahŕňa vozidlá Divízie D4 s triedou GT (napr. GT3), ale aj cestovné vozidlá TCR a prototypy Divízie D5. Ich program je rozdelený do piatkového voľného tréningu, potom v sobotu ráno nasleduje kvalifikácia (9:00) a 25-minútový šprint (12:25). V nedeľu ráno sa potom kvalifikujú do druhých víkendových pretekov (14:00) s letmým štartom.

Novinkou je vytrvalostný seriál TCR European Endurance, pre ktorý je SLOVAKIA RING záverečným podujatím štvordielnej sezóny. Dvoje hodinových pretekov sú naplánovné na sobotu (14.25) aj nedeľu (15:00).

FIA Swift Cup Europe je so svojím formátom jednou z najzábavenšjích foriem pretekania - ako pre jazdcov, tak pre divákov. Nadupané pole identických a ostrých Suzuki Swift sľubuje často boj o každú zákrutu s tromi, či piatimi autami bok po boku a ďalšími v tesnom závese na ich nárazníkoch. Ich preteky sú naplánované na sobotu (11:25) aj nedeľu (16:35). Rovnako zábavný bude seriál Clio Cup (preteky v sobotu o 10:25 a v nedeľu o 13:00).

FIA CEZ Divízia D2 sú zväčša monoposty staršej homologácie Formuly 3, Formuly 4 či Formuly Renault 2.0. Ich preteky uvidíme rovnako v sobotu (13.25) aj v nedeľu (11:30).

Špeciálnou triedou budú preteky cestovných vozidiel s objemom motorov do dvoch litrov (TC-2.0). Na programe v sobotu o 16:00 a v nedeľu o 10:35.

Tradičné hodinové vytrvalostné preteky s výmenou jazdcov zažijeme opäť v sobotu podvečer so štartom o 16:55. Bok po boku odštartujú rovnaké triedy ako v šprintoch D4. Za volantom sa tu ukážu naši známi pretekári Rišo Gonda a Maťo Homola. Nemenej slávni Štofi Rosina či Miro Konôpka sa predvedú aj v šprintoch.

Sprievodný program patrí napríklad leteckej šou s lietadlom Delfín L29, chýbať nebude autogramiáda pretekárov, rôzne detské atrakcie, tiež jazdy na motokárach v špičkovom Slovenskom motokárovom centre, ukážu sa aj veteránisti a samozrejme prístupné bude zoo Malkia Park, či vojenské múzeum.

Ďalšie informácie, ako aj vstupenky nájdete TU.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria