Veľká cena SR na Slovakia Ringu v znamení triumfov Slovákov

Orechová Potôň, 25.8.2024 - Slovenskí automobiloví pretekári sa tešili z víťazstiev na vrcholných pretekoch sezóny, tradičnej augustovej OMV Maxxmotion Veľkej cene Slovenskej republiky 2024 pretekov automobilov na okruhu.

Šprintové preteky ovládol po sobotňajšom víťazstve aj v nedeľu Miro Konôpka z tímu ARC Bratislava na prototype Ligier LMP3 a získal cenu relácie Pozor, zákruta.

V kategórii GT3 vyhral Antal Zsigó na BMW M4 GT3 tímu Trevor Racing. V GTX zviedli pekný súboj o víťazstvo dvaja slovenskí pretekári. 17-ročný Adam Konôpka na Lamborghini Huracán z tímu ARC Bratislava zdolal na trati Štefana Rosinu, ktorý štartoval v Lamborghini Super Tropheo tímu Mičánek Motorsport pwrd by Buggyra.

Slovenská hymna znela aj v pretekoch Clio Cupu. V triede TCC1 zvíťazil Marko Kazarka pred Chorvátom Valterom Nezičom a svojim bratom Tomášom Kazarkom. Skvelý výsledok v podobe 6. miesta v celkovom poradí a 3. priečky v hodnotení Junior zaznamenal Simon Sikhart.

Veľká cena SR ako tradičné motoristické podujatie prilákalo na tribúny Slovakia Ringu tisícky spokojných divákov. V sprievodnom programe mohli sledovať aj leteckú šou prúdového lietadla L-29 Delfín či tanečné vystúpenie Majsteriek Európy skupiny Grandees zo Šamorína.

Viac informácií o podujatí a kompletné výsledky víkendových pretekov nájdete na

https://slovakiaring.sk/sk/omv-maxxmotion-velka-cena-slovenskej-republiky-2024

Photo: @Tibor Szabosi

Tlačová správa na stiahnutie