TCR Eastern Europe spolu s ťahačmi FIA ETRC

Orechová Potôň, 29. apríl 2024 - Spolu s jarným obdobím sa na okruhu SLOVAKIA RING rozbehla aj motoristická sezóna. Už začiatkom júna tu zažijeme jeden z vrcholov roka: spolu s Majstrovstvami Európy pretekmi ťahačov FIA ETRC (7.-9.6.) sa ukáže aj stredoeurópska špička prestížneho TCR Eastern Europe.

TCR Eastern Europe (TCR EE) začal uplynulý víkend svoju šiestu sezónu. Seriály cestovných vozidiel špecifikácie TCR patria k tým najpopulárnejším na celom svete. Každý svetový región má svoj šampionát. Práve Slovensko sa môže hrdiť úradujúcim šampiónom TCR EE Maťom Homolom. Ten začal obhajobu titulu víťazstvom na úvodnom podujatí roka - na novom maďarskom okruhu Balaton Park (27.-28.4.).

Maťo Homola (Hyundai Elantra N TCR, tím Janík Motorsport) síce stratil v kvalifikácii pol sekundy na tímového kolegu Adama Kouta (CZ) na pole position, no prvé preteky sa už niesli v priaznivejšom duchu pre nášho borca: v poli štrnástich prihlásených pretekárov súperil náš Maťo o prvenstvo s talentovaným Maďarom Attilom Bucsim z tímu M1RA Motorsport (Hyundai i30N TCR). Ten síce preťal cieľ prvý, no dostal dodatočnú 10-sekundovú penalizáciu za predčasný štart. Prvá "krv" tak šla k nám domov.

Druhý víkendový šprint štartoval v obrátenom poradí top 10 jazdcov z prvých pretekov. V nich zaknihoval svoje debutové víťazstvo Attila Bucsi. Po tesných súbojoch sa z nižších priečok prebojoval až na pódiové tretie miesto aj náš Maťo. Homola so 41 bodmi tak vedie priebežné poradie šampionátu.

Kalendár TCR Eastern Europe 2024:

27.-28.4. Balaton Park

18.-19.5. Red Bull Ring

8.-9.6. Slovakia Ring

3.-4.8. Most

7.-8.9. Brno

21.-22.9. Salzburgring

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk a tiež na easterneurope.tcr-series.com.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria