SVETOVÉ FINÁLE MOTOKÁR UŽ O TÝŽDEŇ!

26.6.2023, Orechová Potôň - Slovensko bude opäť raz svetové. Finále motokárových majstrovstiev sveta SODI WORLD SERIES smeruje na Slovensko, a to do jeho najväčšieho motoristického areálu, na SLOVAKIA RING. V dňoch 5-8. júla privíta motokárové centrum tohto okruhu 360 jazdcov z vyše 40 krajín sveta. Chýbať nebudú ani najlepší Slováci.

Po Taliansku a Francúzsku, kde sa väčšina svetových finále doteraz organizovalo, zavíta jeho 12. ročník na Slovensko. Na takmer 1200m dlhej trati motokárového centra na SLOVAKIA RINGU si to medzi sebou rozdajú tí najlepší z najlepších zo zapojených krajín.

Aktuálne je do pretekov na Slovensko prihlásených 360 jazdcov z vyše 40 krajín sveta. Tí budú súperiť v piatich kategóriách:

  • Muži
  • Ženy
  • Deti
  • Juniori
  • Vytrvalostné (12h) tímové preteky

Program

Podujatie začína prvými voľnými tréningami v stredu 5.7, nasleduje celá séria rozjázd a meraných kvalifikácii a podujatie vyvrcholí v sobotu 8.7 po 13h, kedy sa budú konať finálové jazdy tých najlepších z najlepších. Piatok bude venovaný celý iba vytrvalostným 12h pretekom so štartom na obed 12h a cieľom o polnoci.

Slováci v pretekoch

Svoju miestenku na tohtoročné finále získalo aj viacero Slovákov v každej kategórii. Mužov bude reprezentovať Sebastian Pástor a Tomáš Miksa, ženy Stella Khurova . V juniorskej kategórii uvidíme nádejné talenty v podobe Juraja Mikoša, Kristiana Bekeho, Maximiliána Soviča a Simona Botha. Do vytrvalostných pretekov sa prebojovali aj dva slovenské tímy – jeden ako priamy postupujúci (Young&Wild) a jeden na divokú kartu (Masters team).

Všetky jazdy majstrovstiev budú vysielané aj naživo na motorsport.tv a tie sobotné finálové dokonca aj na slovenskej športovej stanici TV JOJ Šport.

O SWS

Preteky SWS sa počas celého roka konajú vo všetkých kútoch sveta na rôznych motokárových dráhach, ktoré používajú motokáry značky SODI. V súčasnej dobe predstavuje SWS svetovo najväčší formát motokárového pretekania pre bežnú verejnosť. V SWS systéme je aktuálne registrovaných vyše 70 tisíc jazdcov z 300 krajín sveta, ktorí počas roka jazdia a súťažia na bežných motokárach z lokálnych požičovní a postupne zbierajú body za každé preteky do celkového hodnotenia. Každý rok sa potom tí najlepší z každej krajiny stretnú vo veľkom svetovom finále - v piatich kategóriách, v niektorej hosťujúcej krajine.