Slovensko privíta vzácnu návštevu svetového motoršportu

Orechová Potôň, 8. október 2024 – Slovensko čaká opäť vzácna návšteva zo svetového motoršportu. Pri príležitosti osláv 15. výročia otvorenia pretekárskeho okruhu SLOVAKIA RING prichádza na Slovensko prezident Medzinárodnej automobilovej federácie FIA Mohammed Ben Sulayem.

Pretekársky okruh SLOVAKIA RING oslavuje v týchto dňoch 15. rok od svojho otvorenia. Bolo to presne 1. októbra 2009, keď svet spoznal prvý slovenský profesionálny pretekársky okruh a náš motoršport tak začal písať novú kapitolu svojich dejín. Odvtedy okruh hostil množstvo významných motoristických podujatí, ako sú Majstrovstvá sveta cestovných automobilov FIA WTCC, Majstrovstvá sveta FIA GT1, Blancpain GT, ADAC GT Masters, preteky Majstrovstiev Európy ťahačov FIA ETRC, či Majstrovstvá sveta cestných motocyklov vo vytrvalosti FIM EWC.

Návšteva prezidenta FIA Mohammeda Bena Sulayema na Slovensku a SLOVAKIA RINGU doplní oficiálna audiencia u prezidenta Slovenskej republiky Petra Pellegriniho, po ktorej nasleduje podpis memoranda o spolupráci na pôde Ministerstva cestovného ruchu a športu za účasti rezortného ministra Dušana Keketiho a prezidenta Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) Dušana Kobliška.

Cieľom memoranda je vytvorenie podmienok pre vzájomnú spoluprácu, organizovať a uskutočniť významné svetové motoristické podujatia na území SR so štátnou podporou a s víziou zlepšiť propagáciu Slovenskej republiky prostredníctvom medzinárodného motoršportu.

Podpis memoranda s prezidentom FIA, prezidentom SAMŠ a ministrom cestovného ruchu a športu je plánovaný na stredu 9. októbra 2024 o 14:30 na pôde Ministerstva cestovného ruchu a športu, aj za účasti odbornej verejnosti a médií.

Pán Ben Sulayem, ktorý je zároveň veľvyslancom OSN pre udržateľný cestovný ruch, sa zúčastní aj prezentácie iniciatívy Danube River Trees (Stromy na Dunaji), čím vyjadrí podporu svojho záväzku k environmentálnej udržateľnosti.

Tlačová správa na stiahnutie