SLOVAKIA RING predstavuje ďalší super víkend pretekov

Orechová Potôň, 3.6.2024 - Najbližší víkend 8.-9. júna bude patriť najvýznamnejším motoristickým športom. Na okruh SLOVAKIA RING mieria obrovské pretekárske ťahače, cestovné autá TCR, špičkové GT-čká a monoposty.

Pretekárske ťahače Majstrovstiev Európy FIA ETRC sa na okruhu SLOVAKIA RING ukážu už po šiestykrát. Čo uvidíme? 5,3-tonové ťahače, max. rýchlosť obmedzená na 160 km/h (pre bezpečnosť), ostré pretekárske podvozky, vodou chladené brzdy, špičkové stroje a odvážnych pretekárov, ktorí si nedarujú ani centimeter počas štyroch víkendových pretekov.

Vedúcim pretekárom priebežného poradia ETRC je Maďar Norbert Kiss so 60 bodmi, ktorý vyhral všetky 4 preteky úvodného kola v Misane. Nasledujú ho Nemec Jochen Hahn (45 b.) a tretí Sascha Lenz (35 b.). Po Misane je SLOVAKIA RING druhým zo siedmich podujatí sezóny. Po nás ešte nasleduje Zolder (Bel.), Nurburgring (Nem.), Most (Česko), Le Mans Bugatti (Franc.) a Jarama (Špan.).

Pretekársky víkend bude patriť určite aj nášmu domácemu borcovi Maťovi Homolovi, ktorý štartuje v rámci východoeurópskeho seriálu cestovných áut TCR Eastern Europe a obhajuje svoje prvenstvo. Aktuálne vedie priebežné poradie.

Výnimočné preteky budú určite aj v kategóriách GT seriálu ESET CUP, ktorý sa trochu neplánovane (po zrušení pretekov na Hungaroringu) ocitol na zozname sprievodných pretekov tohto víkendu. Na trati tak uvidíme slovenskú a stredoeurópsku jazdeckú špičku a množstvo zaujímavých a zvučných značiek ako sú Porsche, Lamborghini, Mercedes-Benz, Ferrari, či BMW.

Na svoje si prídu aj milovníci monopostov, keďže na trati uvidíme súboje mladých talentov vo formule F4. Tá je významnou kategóriou pre budúce hviezdy motoršportu. Zvyčajne im predchádza kariéra v motokárach a po nich pokračujú do výkonnejšej F3. S dávkou šťastia, talentu a peňazí aj do Formuly 2.

Poslednou pretekárskou sériou super víkendu 8.-9. júna bude obľúbený Clio Cup, tiež v rámci ESET CUP SERIES.

Dianie a akciu na dráhe doplní bohatý sprievodný program pre celé rodiny. Letecká show a akrobatické vystúpenia maďarského pilota Gyulu Váriho, autogramiády s pretekármi, jazdy na motokárach, jazdy na obrnenom vozidle, detské atrakcie, zraz veteránov a tunerov, vojenské múzeum či Malkia Park. V prevádzke bude aj Centrum bezpečnej jazdy a možnosť vyskúšať si školu šmyku na nových modeloch Hyundai.

Kompletné informácie a vstupenky sú dostupné na stránke www.slovakiaring.sk

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria