Sezóna pretekov do vrchu úspešne odštartovaná

Orechová Potôň, 1. apríl 2023 – Úvodné podujatie oficiálnych majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu pod názvom HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING úspešne odštartovalo v uzavretom areáli okruhu SLOVAKIA RING. Najrýchlejším jazdcom sa počas dvoch pretekov sobotného súťažného dňa stal podľa očakávaní Martin Juhás z tímu Ambruz Racing.

Na dvojpreteky majstrovstiev Slovenska, medzinárodných majstrovstiev Slovenska, majstrovstiev Slovenska historických automobilov do vrchu a Slovenského kopcového pohára sa prihlásilo celkovo 44 účastníkov. Na štart sa nakoniec postavilo a odštartovalo 43 pretekárov prevažne zo Slovenska.

Súťažný deň sa niesol v duchu slnečného, príjemného ale veterného počasia. Studený asfalt a len nakrátko zahriate pneumatiky mali za následok viacero šmykov či nedokončených jázd jednotlivcov. Tí mali k dispozícii celkovo 8 jázd – 3 tréningové a 5 súťažných.

Najrýchlejším jazdcom prvých pretekov sa spomedzi všetkých zúčastnených stal Martin Juhás z Ambruz Racing tímu jazdiaceho na osvedčenej formule Lola B02/50 s nezameniteľným zvukom trojlitrového osemvalca. Trať dlhú 3200m vo svojej druhej súťažnej jazde zdolal za 1min 19,538s. Druhým v poradí bol Čech Josef Hlavinka ml. z AACR Hlavinka Motorsport Czech tímu jazdiacom na monoposte Gloria C8F a tretie miesto obsadil, v tejto súťažnej disciplíne premiérovo štartujúci, Maťo Homola z BRP Motorsport tímu na svojom pretekárskom Hyundai i30N TCR. Uvedené poradie sa nemenilo ani v druhých pretekoch po súčte dvoch najrýchlejších súťažných jázd. Najlepší čas druhých pretekov patril opäť Martinovi Juhásovi, ktorý ho vo svojej poslednej jazde vylepšil skoro o 2s a stanovil nový rekord s hodnotou 1min 17,634.

V triede historikov si počas oboch pretekov najlepšie počínal Miloš Zmeškal na Ralt 032 pred Františkom Kmeťom na Metalexe MTX-1-03 a Marcelom Beníkom na BMW 2002ti.

V rámci Slovenského kopcového pohára boli v celkovom hodnotení prvých pretekoch najrýchlejšími Samuel Leitman na Seate Leon, nasledovali ho Martin Vyletelka na Honde Civic Typer-R a Adam Páleník na Honde Civic. V druhých pretekoch boli najrýchlejšími opäť Samuel Leitman na Seate Leon pred Michalom Krížom na Honde Civic VTi a Martinom Vyletelkom na Honde Civic Type-R.

Podujatie bolo prístupné aj pre divákov s voľným vstupom na otvorené tribúny, ako aj do paddocku s pretekárskymi autami.

Viac informácii a kompletné výsledky všetkých kategórii sú dostupné na web stránke:

https://slovakiaring.sk/sk/msr-preteky-automobilov-do-vrchu-2023


Tlačová správa na stiahnutie