Jesenný relykros na plný plyn a s rekordným štartovým poľom!

Orechová Potôň, 20. október 2024 – Predposledný októbrový víkend na okruhu SLOVAKIA RING patril tradičnému jesennému podujatiu - relykrosovým majstrovstvám Slovenska, Česka, Maďarska a trofeje zóny strednej Európy. Na štart sa postavilo 161 pretekárov z piatich krajín Európy. Diváci na tribúnach boli svedkami množstva súbojov a drámy až do posledného okamihu.

Počas víkendu sa na trati dlhej 1400 metrov predstavili jazdci v 5 rôznych divíziách zónových pretekov, troch národných šampionátov a piatich pridružených v rámci pretekov Rallycross Cupu. Piatkové voľné tréningy a rozjazdy patrili primárne Rallycross cupu, ktorého finálové jazdy prebehli ešte počas rovnakého dňa. Najrýchlejšími tromi jazdcami najpočetnejšej divízie S1600+ sa stali Jiří Čermák Na Honde Civic, Jakub Bittman na Peugeot 208 a Jiří Kazil na Škode Fabia. Zo Slovákov si najlepšie počínal Vladimír Marko na VW Polo, ktorý tejto divízii obsadil piate miesto pred šiestym Ondrejom Tarinom na Škode Fabia. Jeho brat Jakub na Seate Leon skončil na deviatom mieste.

Sobotné poobedie pokračovalo rozjazdami ostatných divízií a za príjemného slnečného počasia tu jazdci zbierali dôležité body pre nedeľné semi- a finálové jazdy.

Nedeľa už patrila posledným rozjazdám z predošlého dňa a následne semi/finálovým jazdám. Za krásneho slnečného počasia boli diváci na tribúnach opäť svedkami množstva súbojov a napínavých pretekov do posledných chvíľ.

Najväčším ťahákom bola už tradične najsilnejšia trieda Super Cars, v rámci ktorej štartujú špeciály s pohonom 4x4 a výkonom cez 500 koní. Celkovo si v tejto triede najlepšie počínali Maďari Máté Benyó na Peugeote 208, druhý skončil jeho krajan István Antal na Audi A1 a tretiu priečku obsadil Márk Mózer na Forde Fiesta.

Zaujímavé súboje a drámu zažili diváci v triede STC-2000, v ktorej štartoval aj náš Vladimír Marko na VW Polo STC-2000. Prvé kolá po štarte patrili jasne Romanovi Častoralovi, ktorý si vyjazdil pomerne slušný náskok a ktorý si napokon aj udržal až do cieľa a túto divíziu s prehľadom vyhral. Vlado Marko štartujúci z piatej pozície sa postupne prepracoval až na druhé miesto a zo Slovákov tak získal najlepšie umiestnenie počas relykrosového víkendu. Tretiu priečku obsadil Čech Petr Wurm na VW Golf GTi.

Tesné súboje predviedli aj jazdci v divízii STC+2000, v ktorej z tretieho miesta štartoval aj náš Jakub Tarina na Seate Leon a svojou premyslenou jazdou si túto pozíciu udržal až do cieľa. Pred ním skončili na druhom mieste Aleš Kubík na VW Polo RX a prvenstvo si odniesol Ondřej Šenk na Škode Fabia MK3.

Posledným motoristickým podujatím, ktoré uzavrie sezónu na okruhu SLOVAKIA RING, ako aj na Slovensku, bude tradičná exhibičná rely KEKO AUTO SHOW v dňoch 15.-16.11.2024.

Viac informácií o podujatí a kompletné výsledky sú dostupné na TU

Foto: Petr Šulčík


Tlačová správa na stiahnutie