Európske ťahače ETRC doplnia aj GT-čka!

Orechová Potôň, 6. máj 2024 - Nečakane nabitý program zažije SLOVAKIA RING počas víkendu Majstrovstiev Európy pretekov ťahačov (FIA ETRC) 7. až 9. júna. Spolu s plánovanými pretekmi TCR Eastern Europe (TCR EE) napokon uvidíme aj celú plejádu vozidiel a formúl stredoeurópskeho seriálu ESET CUP.

Takýto nabitý program konkuruje aj augustovej Veľkej cene SR. Napokon, pôjde o tie isté autá. Seriál ESET CUP zrušil plánované júnové podujatie na Hungaroringu: maďarský okruh totiž mešká s dokončením rozsiahlej prestavby. Okrem ESET CUP v rámci Veľkej ceny SR tak pribudlo júnové podujatie spolu s FIA ETRC.

Na čo sa môžu diváci tešiť? Pretekárske ťahače ETRC domácemu publiku netreba zvlášť predstavovať. Podujatie patrí k najnavštevovanejším u nás. TCR Eastern Europe zároveň prinesie stredoeurópsku špičku populárnych cestovných vozidiel TCR aj s naším Maťom Homolom, ktorý vedie priebežné poradie.

ESET CUP diváci poznajú z Veľkej ceny SR: množstvo kategórií a rozmanitých pretekárskych áut, stredoeurópska pretekárska špička k tomu. Okrem šprintov sú v harmonograme aj hodinové vytrvalostné preteky.

Chýbať nebudú obľúbené GT3 ako Porsche, Lamborghini, či Mercedes. Na nedávnom podujatí v Maďarsku pretekali v ESET CUPE aj naši najznámejší borci - Štofi Rosina, Maťo Homola, Rišo Gonda a Miro Konôpka. Okrem kapotovaných áut sú tu aj monoposty Formuly 4 s čoraz bohatším štartovým poľom.

Sprievodné preteky doplní napokon aj Clio Cup, čím sa celkový počet pretekárskych sérii počas víkendu natiahne na šesť, vrátane vytrvalostných pretekov.

Nabitý a vzrušujúci program OMV MaxxMotion GoodYear FIA ETRC Truck Race of Slovakia (7.-9.6.) doplní samozrejme množstvo zábavy pre celé rodiny. Viac informácií o podujatí a predpredaj vstupeniek nájdete TU.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria