Cyklistické preteky Okolo Slovenska aj na SLOVAKIA RINGU!

Orechová Potôň, 24. jún 2024 - Medzinárodné cyklistické preteky Okolo Slovenska štartujú už teraz 26. júna. Hneď na úvod navštívia aj okruh SLOVAKIA RING.

Najvýznamnejšie cyklistické podujatie na Slovensku bude s účasťou hviezd, vrátane nášho Petra Sagana v tíme Pierre Baguette. Prvá 28,8-km etapa štartuje aj končí v Dunajskej Strede. Okruh SLOVAKIA RING si pretekári vyskúšajú vo zvyčajne opačnom smere. Uzávera cesty je o 17:00 a štart o 18:00, pričom diváci majú k dispozícii B tribúnu. SLOVAKIA RING je zároveň partnerom podujatia.

68. ročník Okolo Slovenska (Tour de Slovaquie) ďalej pokračuje 2. etapou Nitra-Hlohovec, 3. etapa pretekárov privedie na cesty medzi Piešťanmi a Dubnicou nad Váhom, 4. etapa navštívi Partizánske-Ružomberok a posledná 5. etapa preverí výdrž v šliapaní do kopca od Liptovského Mikuláša na Štrbské Pleso.

Spolu s Petrom Saganom sa ukáže aj Julian Alaphilippe, ktorý k Petrovým trom titulom Majstra sveta pridáva svoje dva. Pre nášho borca to bude zároveň oficiálna rozlúčka so slovenským publikom. Rodený Žilinčan tu štartoval v roku 2021, keď vyhral pred Jannikom Steimlem (Nem.) z Quick-Stepu.

Preteky vysiela naživo RTVS. Ďalšie informácie nájdete aj na www.okoloslovenska.com.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria