Champions of the Future prinesie budúce hviezdy F1!

Orechová Potôň, 22. jún 2024 - Slovenské motokárové centrum (SKC) na SLOVAKIA RINGU slávi tento rok prvú päťročnicu. A to vo veľkom štýle: už tento jún privítame dva významné európske motokárové seriály - Champions of the Future a FIA Majstrovstvá Európy v motokárach.

Prvý júnový víkend (30.5.-2.6.) prinesie na SLOVAKIA RING naozaj výnimočnú premiéru: Champions of the Future je významný a bohato obsadený motokárový seriál, v ktorom sa predvedú aj budúce hviezdy Formuly 1. Podujatie bude zároveň akýmsi "zahrievacím kolom" pred veľkými Majstrovstvami Európy (20.-23.6.).

Oba seriály podliehajú technickým a športovým pravidlám FIA. Svoju kariéru odštartovali na ME aj súčasní piloti F1 ako Lewis Hamilton, Max Verstappen, či Charles Leclerc. Konkurencia je naozaj tvrdá, len na Champions of the Future je prihlásených vyše 180 pretekárov a väčšina z nich bude pretekať aj na ME.

Štartovať budú v triedach OK Junior a OK, pričom OK (Original Karts) je motokára homologovaná FIA ako štandardná (od r. 2016) s ovládaním iba plynom, brzdou a samozrejme volantom. V Junioroch štartujú 11-14-roční borci a vyššia OK patrí pretekárom, ktorí v danom roku dosiahnu vek aspoň 14 rokov.

Champions of the Future, kalendár 2024:

1. Kartodromo Internacional Lucas Guerrero (Špan.): 6.-9.3.
2. Val D’Argenton (Franc.): 10.-13.4.
3. SLOVAKIA RING: 30.5.-2.6.
4. Kristianstad Karting Club (Švédsko): 17.-20.7.
5. PFI International Karting Track (V. Británia): 29.8.-1.9.

Program pozostáva zo série voľných tréningov a kvalifikácie, pričom hlavný bod budú viaceré rozjazdy - tzv. "heats" a na záver "super heats" s finálovými pretekmi. Na množstvo tímov a mladých pretekárov čaká profesionálne zázemie a moderná trať o dĺžke 1172 metrov.

Podujatia Champions of the Future aj Majstrovstvá Európy sú pre divákov zadarmo.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria