Champions of the Future prichádza na SLOVAKIA RING!

Orechová Potôň, 29. máj 2024 - Vyše 180 mladých pretekárov z 37 krajín sveta prichádza v tieto dni na okruh SLOVAKIA RING. 30. mája až 2. júna u nás štartujú budúce hviezdy motoršportu: Champions of the Future sú tu!

Slovenské motokárové centrum (SKC) na SLOVAKIA RINGU si tak na konci prvej päťročnice svojho fungovania zapíše dve výnimočné produjatia: Champions of the Future a následne FIA Majstrovstvá Európy v motokárach (20.-23.6.) majú skutočne svetový význam. Okrem množstva medzinárodných tímov u nás odštartujú aj Slováci Alex Molota, Roland Nagy, Branislav Rentka, Lukáš Konôpka, Martin Lichner a Nicolas Styk v triede OK Junior (od 11 do 14 rokov) či Matej Koník, Maroš Hlatký v triede OK (14 rokov +).

Motokárová trať meria 1172 metrov a na pretekárov čakajú tréningové, kvalifikačné jazdy, po ktorých nasledujú rozjazdy a finálové preteky. Tešiť sa teda môžeme čoskoro aj na premiéru FIA ME v motokárach, kde odštartuje aj 13-ročný Slovák Jakub Gašparovič, ktorý len nedávno zvíťazil na pretekoch FIA ME v klasifikácii FIA Karting Academy Trophy na francúzskom okruhu Val d’Argenton. Medzi absolventov tohto skvelého seriálu patria aj Charles Leclerc, George Russell či Esteban Ocon. Jeho cieľom je ponúknuť cenovo dostupnejšie a vyrovnanejšie pretekanie pre najväčšie talenty z každej prihlásenej krajiny.

Champions of the Future bude tento víkend predohrou pred veľkými Majstrovstvami Európy, keďže množstvo pretekárov súťaží v oboch seriáloch. Slovenské motokárové centrum tak dozaista zažije aj budúce hviezdy Formuly 1. Vstup pre divákov je na obe podujatia voľný.

Ďalšie informácie nájdete aj na www.slovakiaring.sk.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria