24H KARTING RACE OF SLOVAKIA 2024

Orechová Potôň, 29.9.2024 - Najväčšie podujatie vytrvalostných motokárových pretekov SWS (Sodi World Series) s rekordnou účasťou 69 tímov v histórii pozná svojich víťazov. Po 24 hodinách tvrdého zápolenia najlepšie obstál a svoje prvenstvo si odnáša trojčlenný tím PFV z Talianska, nasledovaný druhým, nemeckým tímom PF RACING a tretím, minuloročným víťazným tímom zo Švajčiarska, EIRIZ PRO.

Počas víkendu 28.-29. septembra sa zišlo na motokárovej trati na SLOVAKIA RINGU 320 jazdcov z 20 krajín Európy, aby si medzi sebou zmerali sily počas 24h vytrvalostných pretekov na rovnocenných motokárach značky Sodi. Na štart druhého ročníka 24hodinovky sa postavilo a presne o 12h na sobotné poludnie odštartovalo rekordne 69 motokár, čím toto podujatie prekonalo minuloročný rekord 60 motokár a stalo sa tak najväčším vytrvalostným podujatím pretekov SODI v jeho histórii.

Víťazný, trojčlenný tím kategórie PRO v zložení dvoch Talianov Damiano Marchesan a Nicolo Soffiati doplnený Francúzom Borisom Bouvierom, „natočil“ spolu 1154 kôl, čo predstavuje vyše 1330km. Počas 24h absolvovali spolu povinne 30 zastávok v boxoch na výmenu motokár a striedanie jazdcov. Tí na trati museli zvádzať tesné vzájomné súboje nie len medzi sebou, ale aj s únavou a pomerne chladným a veterným počasím.

Do bojov o cenné body celkovej klasifikácie pretekov SODI sa zapojili aj 4 slovenské tímy. Z nich najúspešnejším a celkovo piatym sa stal trojčlenný tím YOUNG & WILD v zložení – Simon Suchovský zo Slovenska, Zdenek Ostadal z Česka a Ludo Bayeux z Francúzska.

V kategórii GOLD si najlepšie počínal belgický tím PANTHAA RACING BY JOVATECHNICS pred rovnako belgickým FRIENDS OF KARTING a DYMOVEE RACING tímom z Poľska.

V kategórii SILVER uspel belgický tím BKRT RED, druhé miesto patrilo SKR Junior 2 tímu z Bulharska a tretie miesto obsadil tím BAMBOO´NED RACING BY TOP-OFF tiež z Belgicka.

Promotérom podujatia a spoluorganizátorom bol bulharský tím Karting Events Bulgaria, ktorý má
s organizovaním podobných pretekov v Európe dlhoročné skúsenosti. Pretekalo sa na identických motokárach SODI SR4 s výkonom 13k určených pre bežnú verejnosť.

SWS preteky

Preteky Sodi World Series patria k najväčším motokárovým pretekom na svete určeným širokej verejnosti. Organizujú sa vo vyše 200 krajinách sveta, zapojiť do nich sa môže v podstate hocikto, stačí sa prihlásiť do lokálnych pretekov organizovaných v jednotlivých krajinách a motokárových centrách, ktoré prevádzkujú svoje požičovne motokár značky SODI. Celkovo ide o najjednoduchšie a cenovo najdostupnejšie pretekanie, keďže sa preteká na bežných motokárach z požičovne pre verejnosť.

Uplynulé podujatie 24h hodinových pretekov SWS bolo v poradí už tretím vytrvalostným podujatím na motokárovom centre areálu SLOVAKIA RING a celkovo druhým tohtoročným podujatím v Európe. Svojím rozsahom a počtom štartujúcich motokár (69) vytvorilo zároveň svetový rekord v počte štartujúcich a pretekajúcich motokár značky SODI v histórii týchto pretekov.

Viac informácií o podujatí.

@Photo: Karting Events Bulgaria