12. ročník Veľkej ceny SR klope na dvere

Orechová Potôň, 10. august 2021 - OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu prichádzajú po roku späť na SLOVAKIA RING v plnom nasadení a konečne aj s diváckou účasťou!

Veľká cena SR je skutočný národný motoristický sviatok: jej história siaha desiatky rokov dozadu a podujatie začalo písať svoju novú etapu na SLOVAKIA RINGU ešte v roku 2010, počas prvej sezóny okruhu. 12. ročník u nás prinesie opäť nikdy nekončiacu akciu na trati, od piatku do nedele 20.-22. augusta.

Na trať vyjdú postupne autá rôznych divízií a kategórií: cestovné vozidlá s objemom motorov do 2000 cm3 a následne nad 2000 cm3, ďalej monoposty divízie D2, obľúbená divízia D4 s vozidlami GT3, ale aj D4 s cestovnými vozidlami do a nad 1,6 l objemu motora. Chýbať nebude ani pohárový Twingo Cup.

Piatok tak začína sériou voľných tréningov a prvých kvalifikácií. Tie pokračujú v sobotu ráno a už pred obedom sa dočkáme prvých šprintových pretekov na približne 25 min pre každú kategóriu. Deň zakončia hodinové vytrvalostné preteky FIA CEZ. Nedeľa ponúkne druhú sériu šprintových pretekov.

Po dlhej covidovej dobe sa brány tentokrát otvoria aj návštevníkom, i keď v limitovanom počte. Tým je určená krytá tribúna A a tribúna B na konci štartovej rovinky. Kapacity sú obmedzené, no lístky sú v predpredaji na webe okruhu a tiež na mieste - v hlavnej pokladni. Paddock je prístupný len pretekárskym tímom. Vstupenky sa predávajú osobitne na sobotu a nedeľu.

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska bude opäť medzinárodná: odjazdia sa tu preteky Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ) v šprinte a vytrvalosti, ďalej ESET Medzinárodné majstrovstvá SR a národné majstrovstvá Česka, Maďarska, Slovinska, Chorvátska a Rakúska.

Viac informácií nájdete priebežne aj tu: https://slovakiaring.sk/sk/omv...

Tlačová správa na stiahnutie

Fotky z predošlých ročníkov