Vydarená 14. AUTO SHOW 2023 s dvojicou premiér

Orechová Potôň, 20.11.2023 - Víťazstvom súťažnej posádky Štefan Rosina – Pavel Paickr jazdiacej na Škode Fabia R5 skončilo posledné podujatie aktuálnej slovenskej sezóny automobilových športov.

Okrem nádherných súbojov mali diváci sledujúci 14. AUTO SHOW 2023 možnosť sledovať aj premiéru dvoch rally špeciálov, ktoré ešte nikdy na Slovensku nejazdili.

V prvom rade to bola Škoda Fabia RS Rally2, s ktorou sa predstavila poľská posádka Grzegorz Grzyb – Piotr Sielilo. V cieli po veľmi tesných súbojoch jej nakoniec patrilo druhé miesto absolútneho poradia.
Druhé vozidlo, ktoré ešte slovenskí diváci nemali možnosť na domácich tratiach sledovať, bola Toyota Yaris GR. Toto auto sa predstavilo fanúšikom dokonca dvakrát, a to v rukách posádky Tibor Kovács – Viliam Pitoňák a Vladimír Hanuš ml. - Denis Pavlík.

Vráťme sa však ku absolútnemu poradiu. Tu, ako už vieme, vyhrala posádka Rosina – Paickr. Radosť z tohto umiestnenia prejavil aj samotný jazdec Štefan Rosina: „Veľmi ma teší víťazstvo. Som rád, že som sa na poslednú chvíľu rozhodol štartovať. Stalo sa tak po preštudovaní mapy rýchlostnej skúšky. Tá bola výborne postavená, zaujímavá, technická a fakt veľmi bezpečná.“

Druhá priečka v cieli patrila Poliakom Grzybovi so Sielilom: „Prišli sme sem hlavne vyskúšať novú techniku a sme radi, že sme ju prvýkrát mohli ukázať slovenským fanúšikom. Túto súťaž mám ja osobne veľmi rád a organizátor opäť nesklamal a postavil výbornú, bezpečnú trať.“

Trojicu najrýchlejších doplnila ďalšia dvojica Poliakov Tomasz Wróblewski – Pawel Tarapacki jazdiaci na Škode Fabia Rally2.

V rámci podujatia 14. AUTO SHOW 2023 sa konalo aj posledné kolo seriálu Minirally Cup, ktorého víťazmi sa stala posádka Mutňanský – Španko s ďalšou Škodou Fabia R5.

Kompletné výsledky všetkých pretekov sú dostupné na https://slovakiaring.sk/sk/aut...

Miro Majláth
Predseda organizačného výboru
14. AUTO SHOW 2023

@foto: Tibor Szabosi

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria