Víkendový program Blancpain GT Series a Veľkej ceny SR

Návštevníci Slovakia Ringu si tento víkend užijú skutočne bohatú nádielku automobilových pretekov. Hlavným ťahúňom je prestížny európsky seriál Blancpain GT Series, ktorý sa predstaví s dvojicou šprintových pretekov Blancpain Sprint Series. Okrem toho ich na trati s kratučkými prestávkami vystriedajú seriály ako Porsche GT3 Cup, Volkswagen Castrol Cup, Suzuki Swift Cup, Lotus Cup Eastern Europe, FIA Trofej Strednej Európy (FIA CEZ Trophy) s kategóriami D4 do a nad 2000 cm3 a formulová divízia D2+D3.

Tento piatok sa dostanú k slovu voľné tréningy a kvalifikácie, pričom hlavný program začína v sobotu 23. augusta. Blancpain Sprint Series výjdu na štartový rošt do prvých – Kvalifikačných pretekov o 14:15, aby o 14:45 odštartovali letmým štartom do 60-minútového súboja s povinnou výmenou jazdcov. O zábavu sa postará celkovo 22 najúžasnejších vozidiel GT3 ako Porsche, Ferrari, Lamborghini, Audi, BMW... Slovenské publikum budú určite zaujímať výkony česko-slovenskej dvojice Tomáš Enge/Štefan Rosina na Lamborghini Gallardo FL II so štartovým číslom 88. V nedeľu uvidíme druhé – Hlavné preteky BSS o 12:40. Ťahákom bude aj legendárny Alex Zanardi na špeciálne upravenom BMW Z4 GT3. Bývalý pilot F1, dvojnásobný šampión ChampCars a dvojnásobný paralympijský víťaz preteká aj napriek tomu, že je bez nôh od svojej ťažkej nehody na Lausitzringu (2001).

Tradičná stredoeurópska scéna FIA CEZ Trophy/ESET V4 Cupsa predvedie pod hlavičkou Veľkej ceny Slovenskej republiky pretekov cestných automobilov na okruhu. Najsilnejšia kategória kapotovaných vozidiel s objemom motorov nad 2 litre (divízia D4+2000)odštartuje do prvých šprintových pretekov v sobotu o 11:05. Druhý šprint predvedú v nedeľu o 13:55 – bezprostredne po Hlavných pretekoch BSS. Tak ako Hlavné preteky Blancpain, aj šprint stredoeurópskych silákov nad 2 litre uvidia diváci premiérovo naživo na televíznych obrazovkách Dvojky RTVS.

Divízia D4 do dvoch litrov (D4-2000) odštartuje v sobotu o 12:05 a v nedeľu o 16:00, spolu so seriálom Lotus Cup Eastern Europe.

Jedným zo zlatých klincov víkendu budú aj vzrušujúce vytrvalostné dvojhodinové preteky FIA Trofeje Strednej Európy so štartom v sobotu o 17:15.

Pomedzi toto všetko sa o zábavu postarajú veľmi vyrovnané a zakaždým napínavé súboje ďalších pohárových seriálov. Je sa na čo tešiť. Svoj program za tribúnami si nájdu aj rodiny s deťmi.

Autogramiáda pred hlavnou pokladňou je naplánovaná na nedeľu o 10:00, t.j. ešte pred Hlavnými pretekmi Blancpain Sprint Series. Svoje podpisy vám rozdá 44 najlepších svetových pretekárov GT.

Blancpain GT Series a Veľká cena SR na Slovakia Ringu už tento víkend 23. a 24. augusta.

Tlačové správy o podujatí

24.8.2014: Veľká cena SR na Slovakia Ringu: skvelý motoršport

22.8.2014: Blancpain GT a Veľká cena Slovenska sa začali

19.8.2014: "Aktuálne zobrazené" Víkendový program Blancpain GT Series a Veľkej ceny SR

18.8.2014: Letný rodinný víkend na Slovakia Ringu

14.8.2014: Štefan Rosina medzi svetovými hviezdami GT

12.8.2014: Blancpain GT Series už o týždeň na Slovakia Ringu