Veľký pretekársky víkend na SLOVAKIA RINGU

Orechová Potôň, 22. máj 2023 - Okruh SLOVAKIA RING čaká už onedlho veľký pretekársky víkend: OMV MaxxMotion Super víkend pretekov (9.-11. júna) predvedie OMV MaxxMotion Goodyear FIA ETRC TRUCK RACE OF SLOVAKIA - Majstrovstvá Európy ťahačov, cestovné autá TCR, formulové monoposty a mnoho ďalšieho.

Slovo dostanú hlavne hviezdy európskeho šampionátu FIA ETRC. Vyše päťtonové ostré pretekárske ťahače nenechajú nikoho chladným svojimi nevyspytateľnými súbojmi v štýle "nárazník o nárazník". Čakajú nás napríklad dve kvalifikácie a až štvoro pretekov.

Okruh Misano hosťoval úvodné podujatie sezóny FIA ETRC 2023 (20.-21.5.). Tá sa začala podobne, ako skončila - dominanciou maďarského šampióna Norberta Kissa na vozidle MAN tímu Revesz Racing hneď v úvodnej kvalifikácii. Prvé zo štvoro pretekov však Kiss nedokončil kvôli mechanickej poruche, ktorá sa objavila hneď v druhom kole. Preteky tak vyhral ďalší veľký majster v ťahačoch Nemec Jochen Hahn (IVECO). Druhý skončil Španiel Antonio Albacete (Team T Sport Bernau, MAN) a tretí Nemec Andre Kursim (IVECO).

V druhých pretekoch si už Kiss nenechal ujsť svoju príležitosť v daždi, pričom zvíťazil po štarte z poslednej priečky. Napriek peknému súboju za ním došiel druhý Sascha Lenz (SL Apollo Tyres Trucksport, MAN), a tretí skončil Antonio Albacete.

Druhú víkendovú pole position si opäť vyjazdil Norbi Kiss, ktorý ju zároveň premenil na druhé víkendové víťazstvo, pred Saschom Lenzom a tretím Jochenom Hahnom.

Posledné štvrté víkendové preteky vyhral Antonio Albacete, ktorý porazil José Eduarda Rodriguesa (MAN). Tretí skončil Steffen Faas (Tankpool 24 Racing, Scania).

Šampionát po úvode v Misane vedie Jochen Hahn so 45 bodmi pred druhým Antoniom Albacetem (39 b.) a tretí je Norbert Kiss (36 b.).

Sprievodný program na SLOVAKIA RINGU bude opäť zážitkom pre fanúšikov motoršportu, ale aj tradične pre celé rodiny. Na rýchlostnej dráhe okruhu sa s ťahačmi vystriedajú hviezdy cestovných automobilov seriálu TCR Eastern Europe, kde uvidíme aj nášho Maťa Homolu - priebežne vedúceho muža seriálu. Čaká nás dvojo víkendových pretekov! Tento mimoriadne obsadený významný seriál cestovných vozidiel TCR odštartoval na nemeckom okruhu Oschersleben, kde Maťo vyhral rovno prvé preteky, v druhých skončil na druhom mieste za tímovým kolegom Carlom Czepielom z tímu Janik Motorsport na Hyundai Elantra N TCR. Na ďalšom podujatí na Hungaroringu vyhral prvé preteky Milan Vukovic na Renault Megan TCR, náš Maťo skončil štvrtý. V druhých pretekoch vyhral Rene Kircher (Honda Civic TCR FK7), Maťo si tu polepšil na tretiu priečku. Nedávny Red Bull Ring ako tretie podujatie patril opäť Milanovi Vukovichovi, pričom Maťo Homola skončil prvé preteky na štvrtom mieste. Druhé preteky vyhral Davit Kajaia (Honda Civic TCR FK7), Maťo si rovnako ako na Hungaroringu polepšil na tretiu priečku a stále vedie priebežné poradie šampionátu.

Okrem TCR dozaista zaujme aj seriál MaxxFormula. Predvedú staré, no krásne a hlučné monoposty F1 či GP2. Ukázať by sa mohli napríklad monopost Benetton B197 s motorom V10, na ktorom štartovali Gerhard Berger a Jean Alesi. Rovnako aj Toro Rosso STR8 z roku 2013 a motormi V8. Sedlali ho Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne. V rámci ESET Cup sa predstavia aj monoposty Formuly 4. Pohárové seriály Clio Cup, Suzuki Swift Cup a Mazda MX-5 Cup vyplnia celodenný program na maximum a opäť predvedú množstvo zábavy, aj so slovenskými pretekármi.

Čaká nás autogramiáda, ale aj kaskadérska šou FMX Petra Piláta či letecká šou podzvukovej stíhačky L29 Delfín s pilotom Ing. Jozefom Vaškom. Návštevníkov poteší obľúbený zvierací Malkia Park, ďalej motokárové centrum, vojenské múzeum s jazdami na obrnenom transportéri a na terénnych autách.

Časový harmonogram a predpredaj vstupeniek nájdete na https://slovakiaring.sk/sk/omv...


Tlačová správa na stiahnutie