ÚVODNÉ KOLO 4. RALLY NA SLOVAKIA RINGU

Orechová Potôň, 23. marec 2023 – Prvé kolo slovenského majstráku v rally odštartovalo na Slovakia Ringu počas jednoetapového súťažného dňa. Absolútne víťazstvo si tentokrát odnáša slovenský tím MELICO RACING bratov Melichárkovcov.


Na štart úvodnej rely sa nakoniec postavilo 25 posádok, na ktoré čakalo vyše 70 ostrých kilometrov rozložených do 6 rýchlostných skúšok. Náročné, ale hravé trate v útrobách pretekárskeho okruhu dokonale preverili schopnosti posádok a ich techniky na začiatok sezóny. Na svoje si prišla aj pomerne hojná divácka návšteva, ktorá v nepríjemnom veternom, ale zato slnečnom počasí do areálu zavítala.

V absolútnom poradí získali svoje prvenstvo bratia Jaroslav a Erik Melichárkovci z tímu MELICO RACING na Forde Fieste RS WRC pred úradujúcim majstrom Slovenskej republiky Poliakom Grzegorzom Grzybom a Piotrom Sielilom na Škoda Fabia Rally2 Evo z tímu RUFA MOTOR-SPORT. Tretia skončila opäť poľská posádka Piotr Parys a Damian Syty na Forde Fiesta Rally3.

Súboj predokoliek v medzinárodných majstrovstvách Slovenska vyhrala dvojica tímu STYLLEX Martin Koči - Radovan Mozner jr. na Peugeote 208 Rally4. Nasledovala ich posádka z tímu GART RACING Jozef Béreš - Radovan Plichta jazdiaca na Forde Fiesta Rally4 a pódium uzavreli bratia Kamil a Erik Švecovci z tímu KESKO RACING rovnako jazdiaci na Peugeote 208 Rally4.

V triede „historikov“ si najlepšie počínala česká dvojica Zbyněk Hora - Milan Bařina jazdiaci na Seate Ibiza GTi.

V rámci Slovenského rally poháru si najviac bodov odviezol Patrik Magyar a Adriana Marinecová na vozidle Seat Ibiza. Druhé miesto obsadili Ladislav Mokran s Júliusom Kováčom na Renaulte Clio Sport a tretie miesto patrilo dvojici Oskar Šaláta - Norbert Juhasz na Škode 120L.

Ďalšie kolo pretekov slovenského šampionátu v rely je plánované na začiatok mája (5.5-6.5.2023) v Slušoviciach.

Nasledujúcim podujatím organizovaným v areáli pretekárskeho okruhu budú oficiálne majstrovstvá SR pretekov automobilov do vrchu pod názvom HILL CLIMB RACE SLOVAKIA RING a to 1.4.2023.

Viac informácií o podujatí, kompletných výsledkoch či štartových listinách nájdete na oficiálnej stránke okruhu.

Oficiálne výsledky

Tlačová správa na stiahnutie

Foto: Tibor Szabosi