Tomáš Svitok úspešný na Cene Slovenska na Slovakia Ringu

Orechová Potôň, 2. august 2024 - Cez víkend sa na Slovakia Ringu uskutočnila tradičná motocyklová Cena Slovenska, ktorej sa v triede Supersport zúčastnil aj domáci pretekár Tomáš Svitok. Po nedávnej účasti na podujatí v Žiline sa tak opäť mohol predstaviť domácim fanúšikom.

Keďže sa na mieste bojovalo o body do niekoľkých národných šampionátov, vybojoval Tomáš hneď niekoľko pohárov. S výsledkami tak bol spokojný, so svojím výkonom ale veľmi nie. V dňoch 20.-22. septembra sa totiž na okruhu SLOVAKIA RING predstaví na pretekoch medzinárodného šampionátu Alpe Adria, v ktorom je vo svojej triede priebežne na prvom mieste, a tak aj Cenu Slovenska bral predovšetkým ako prípravu práve na septembrové podujatie.

Tomáš Svitok:
„Akosi som sa tento víkend trápil, a hoci som obsadil pódium v rámci medzinárodných majstrovstiev Slovenska, Poľska, a aj v medzinárodnom hodnotení pretekov a získal mnoho pohárov, bral som to predovšetkým ako prípravu na Alpe Adriu, ktorá sa tu uskutoční o osem týždňov. S časmi na kolo nemôžem byť vôbec spokojný, musím na sebe ešte poriadne zapracovať.
Na tieto preteky náš tím SK Energy nasadil aj druhého jazdca, keď sme spolupracovali s Lacom Veverkom, ktorý chcel po prvý raz vyskúšať motocykel s obsahom 600 cm³, keďže na stroj Supersport 300, na ktorom jazdí, je príliš vysoký. Zdá sa, že šesťstovka mu sadla, v kvalifikácii sa dostal na čas 2:14 min, čo je na prvú skúsenosť s novou motorkou veľmi dobrý výsledok. V sobotnej kvalifikácii obsadil siedme miesto, v pretekoch bol ôsmy a v nedeľu, žiaľ, musel pre poruchu spojky z pretekov odstúpiť. Aj tak sa za celý víkend predviedol výborne a ja mu držím palce do ďalšej kariéry.
Veľmi pekne ďakujem všetkým našim partnerom a fanúšikom za podporu. Ja mám po plných piatich víkendoch ten ďalší konečne voľný, ale hneď potom nás čaká pokračovanie šampionátu Alpe Adria v chorvátskej Rijeke.“

Tlačová správa Tomáša Svitka

Galéria