Stane sa Slovák “kráľom Európy“ priamo na SLOVAKIA RINGu?

Najznámejší európsky drifterský seriál Monster Energy King of Europe sa vracia tento víkend na okruh SLOVAKIA RING. Posledné podujatie sezóny zároveň rozhodne o novom „kráľovi Európy“. Bude ním aktuálne vedúci muž poradia – Košičan Norbert Kováčik?

Nora Kováčika netreba drifterskej obci nijako zvlášť predstavovať. Už roky ho fanúšikovia tejto disciplíny sledujú nielen v King of Europe, ale aj v iných seriáloch. Vozidlo BMW M6 V10 Lightweight zdobia tradične čierno-červené farby jeho hlavného sponzora. Na predposlednom podujatí sezóny v Španielsku sa dvojbodovým náskokom dostal do vedenia šampionátu, pred Izraelčana Adama Franka s BMW M3 E46 GTR; to údajne dosahuje až 1000 konských síl maximálneho výkonu, krútiaci moment 1000 Nm pri hmotnosti 1000 kg. Tentokrát ide skutočne do tuhého, s minimálnym bodovým rozdielom medzi oboma jazdcami a posledným víkendom v ostrých súbojoch kontrolovaného šmyku.

Čo nás teda čaká tento víkend na SLOVAKIA RINGu? Okruh otvorí svoje brány v sobotu 24.10. o 9:00 pre voľné tréningy sérií ProSeries a Street Legal. Od 14:00 do 17:00 zabojujú jazdci v kvalifikačných jazdách, ktoré rozhodnú o konečnej tridsaťdvojke finalistov.

V nedeľu po rannom voľnom tréningu (8:30-10:00) nasleduje autogramiáda s legendárnym zakladateľom driftu Japoncom Kejči Cučijom, ale aj s naším kandidátom na majstrovský titul Norom Kováčikom. Obe hviezdy nájdete priamo v paddocku pri KW stane.

Následne v čase od 10:30 do 12:00 si diváci môžu vychutnať preteky top 16 kvalifikantov kategórie Street Legal a Queen of Europe. Veľké finále Top 32 ProSeries je na programe od 12:30 do 16:00.

Popri tom bude v paddocku drift show Gymkhana Kings: v sobotu po celý deň a v nedeľu od 9:00 do 15:00.

Slávny Monster Energy King of Europe teda prináša opäť veľkú šou spálených gúm a „tanca“ na hranici priľnavosti a hlavne veľké finále, ktoré rozhodne, či majstrovský titul kráľa Európy pôjde na Slovensko, alebo do Izraela.