Slovenské víťazstvá na Veľkej cene SR

Orechová Potôň, 24.8.2024 - Vrcholné podujatie slovenského motoristického športu OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenskej republiky pretekov automobilov na okruhu Slovakia Ring 2024 priniesla tisíckam divákov množstvo parádnych súbojov v rámci FIA Stredoeurópskej trofeje, ESET Cup Series aj národných šampionátov.

V najsledovanejších pretekoch prototypov a vozidiel GT sa z prvenstva v D5 tešil Miro Konôpka na Ligieri LMP3, ktorý tak získal trofej relácie Pozor, zákruta.

V Divízii 4 sme sledovali skvelé jazdecké obsadenie s plejádou známych mien slovenského motoristického športu. V triede GTX vyhral Maťo Homola na KTM GTX pred Adamom Konôpkom na Lamborghini Huracan GT3 a Štefanom Rosinom na Lamborghini Super Tropheo. Triedu GT3 v tých istých pretekoch vyhral Poliak Krystian Korzeniowski na Ferrari 296 GT3. V GT4 bral trofej Slovák Rudolf Beňo na BMW M4.

Podvečerné vytrvalostné preteky ovládol tím ARC Bratislava. Adam Konôpka na Lamborghini Huracan GT3 s prehľadom zvíťazil pred BMW M6 GT3 slovenského tímu Trevor Racing Gregor Zsigo/Dennis Waszek. Ďalšie dve vozidlá týchto tímov skončili po vzájomnom kontakte Mira Konôpku s Antalom Zsigom.

Podujatie OMV MaxxMotion Veľká cena SR 2024 pokračuje zajtra (25.8.) druhým kolom pretekov počas celého dňa. Aktuálny program a viac informácií je dostupných TU

Foto: @Tibor Szabosi

Tlačová správa na stiahnutie