SLOVAKIA RING vstupuje do svojej 13. sezóny

Podujatia A4 sk 2022 Q

Orechová Potôň, 4. január 2022 - Prvý slovenský permanentný autodróm SLOVAKIA RING má za sebou náročnú sezónu plnú obmedzení, ale aj nových výziev. Napriek tomu ponúkol aj verejnosti sériu zaujímavých a obľúbených podujatí. Predstavujeme kalendár pre sezónu 2022.

Ročník 2022 je pre SLOVAKIA RING už trinásty aktívny od roku 2010. Za tento čas otvoril slovenskej verejnosti bránu do sveta špičkového domáceho a medzinárodného pretekania. Okrem veľkého množstva klubových motocyklových podujatí a testovaní patrila rýchlostná dráha svetovým pretekárom cestovných vozidiel WTCC a WTCR, vytrvalostných motocyklov FIM EWC, vozidlám GT3, formulám, prototypom a disciplínam ako je drift, rely, či relykros.

Sezóna 2022 odštartuje 18.-20. marca s úvodným podujatím Majstrovstiev Slovenska v rely – OMV MaxxMotion Rally SLOVAKIA RING. Spleť rýchlostnej dráhy s obslužnými komunikáciami bude už tretí rok po sebe veľkou výzvou pre najlepšie posádky Slovenska.

Hill Climb Race SLOVAKIA RING (1.-3. apríl) otvorí Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV). Využije na to dve umelé prevýšenia rýchlostnej dráhy. Aj keď sa svojím rovinatým charakterom podujatie vymiká kopcovým pretekom, ide stále o precíznu jazdu na hrane možností jazdca aj techniky. Každý má totiž maximálne dva pokusy zajazdiť svoj najlepší čas.

Czech Drift Series (18. apríl) sú Majstrovstvá Česka v disciplíne kontrolovaného šmyku (driftovania). U nás sa šampionát predstaví po prvýkrát. Maximálna rýchlosť, množstvo dymu z pneumatík, čistota jazdeckej línie, telemetria, tesnosť súbojov - to je len niekoľko faktorov, ktoré sledujú rozhodcovia.

Porsche Sprint Challenge Central Europe (9.-12. jún), v skratke PSCCE, je už štvrtý ročník klubového seriálu z dielne rakúskeho Lechner Racing. Jazdci tu bojujú v troje pretekoch na vozidlách Porsche Cayman GT4 Clubsport.

OMV MaxxMotion 24h Karting Race of Slovakia zažije svoju premiéru 25. a 26. júna: budú to prvé dvadsaťštyrihodinové preteky motokár v našom Slovenskom motokárovom centre, na špičkovej modernej trati s profesionálnym zázemím. Prihlásiť sa môžu aj viacčlenné amatérske, či profesionálne tímy. Ďalšie informácie sledujte na našom webe.

OMV MaxxMotion Majstrovstvá Európy ťahačov (FIA ETRC) sme u nás zažili niekoľkokrát. Vyše päťtonové monštrá z obrovským výkonom krotí obmedzovač pri rýchlosti 160 km/h, no súboje sú vždy ostré a napínavé. Obrovské ťahače a ich piloti s nimi pretekajú ako s kompaktnými autami! Slávny seriál budí divácky záujem všade v Európe.

Cena Slovenska a Alpe Adria vymenili zvyčajne septembrový termín za skorý júlový (8.-10. júl). Najlepší motocykloví pretekári stredoeurópskeho regiónu sa pobijú o trofeje vo viacerých triedach. Ide o najväčšie motocyklové preteky u nás a zároveň jedny z najpravidelnejších na našom okruhu - od otvorenia v roku 2010 nás neobišli ani raz!

Histo Cup (12.-14. august) je ďalšou stálicou na našom autodróme. Milovníci historických skvostov - old aj youngtimerov, si tu opäť prídu na svoje. Čaro "starých dobrých čias" s plejádou všemožných kapotovaných legiend aj formúl.

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenskej republiky preteky automobilov na okruhu (19.-21. august) má ako podujatie nielen najdlhší názov v roku, ale najmä svoje nezastupiteľné miesto v našom každoročnom kalendári od samého začiatku. Napokon, naše najtradičnejšie okruhové preteky sem vždy prilákajú veľké množstvo vozidiel rozličných divízií a národné šampionáty Slovenska a okolitých krajín. Divácky určite jedno z top podujatí roka.

3D-C Pro Power Fest je príležitosť stráviť deň pracovného pokoja pred štartom školského roka (1. september) v atmosfére burácajúcich motorov, nablýskaných tuningových špeciálov, s kulisou nekonečného dymu spod pneumatík. Drag, slalom & tuning day.

Jesenné podujatia doplnia aj tradičné preteky relykrosu v rámci majstrovstiev zóny strednej Európy – FIA CEZ RALLYCROSS. Tí najlepší relykrosoví jazdi strednej Európy sa divákom predstavia cez víkend 8. a 9. októbra.

Auto Show SLOVAKIA RING (4.-5. november) je našou starou dobrou známou bodkou na konci sezóny. Najlepšie domáce a zahraničné posádky rely so špičkovou technikou, ale i majstri iných disciplín tu zabojujú s nástrahami kľukatej trate v zmesi rýchlostnej dráhy a "obslužiek".

Všetky podujatia sú organizované v zmysle aktuálne platných nariadení vlády SR a Úradu verejného zdravotníctva SR. Zmena termínov či úprava kalendára aj v priebehu roka je vyhradená.