SLOVAKIA RING VSTUPUJE DO 15. SEZÓNY

Orechová Potôň, 15. január 2024 - Prvý permanentný pretekársky okruh na Slovensku SLOVAKIA RING vstupuje do svojej 15. sezóny. Aj tento rok sa návštevníci môžu tešiť na skvelé preteky a množstvo atrakcií, ktoré areál ponúka.

SLOVAKIA RING - to už dávno nie je len rýchlostná dráha (jedna z najdlhších v Európe - 5922 m), ale aj moderné Centrum bezpečnej jazdy, motokárový okruh, vojenské múzeum, súkromné ZOO Malkia Park a trať pre terénne autá. Od otvorenia areálu v roku 2010 plynie už 15. rok prevádzky. SLOVAKIA RING si opäť prichystal množstvo zaujímavých podujatí a atrakcií.

Pretekársku sezónu odštartuje 7. apríla Hill Climb Race SLOVAKIA RING - úvodné podujatie Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV). Napriek rovinatému charakteru dráhy je podujatie kvalitne zabezpečené po technickej aj bezpečnostnej stránke, s praktickým zázemím pre tímy. MSR PAV sa tak po uplynulých ročníkoch u nás plne udomácnil.

Všeobecnej obľube verejnosti sa teší aj Power Fest (1. máj): “drag, drift a tuning majáles” prinesie naozaj široké spektrum automobilovej zábavy. Od pretekov v zrýchlení, cez tuningovú šou a preteky v kontrolovanom šmyku. Jednoducho: veľká plocha plná krásnych strojov!

OMV MAXXMOTION GOODYEAR FIA ETRC Truck Race of Slovakia (7.-9. jún) bude opäť jedno z navýznamnejších medzinárodných podujatí u nás. Majstrovstvá Európy v pretekoch ťahačov (FIA ETRC) - to sú vyše päťtonové nadupané stroje s ostrým pretekárskym podvozkom a predovšetkým s pretekármi, ktorí si skutočne nedarujú ani centimeter navyše… Víkend pozostáva z tréningov a najmä zo štvoro šprintových pretekov. Popri ETRC sa u nás ukáže ďalší skvelý seriál: TCR Eastern Europe sú preteky vozidiel TCR, ktoré patria k najrozšírenejším pretekárskym autám a seriálom na svete. Navyše náš Maťo Homola chce určite obhájiť svoj majstrovský titul.

Ďalšie veľké podujatie európskeho významu bude premiéra FIA Karting European Championship (21.-23. jún) v Slovenskom motokárovom centre (SKC - Slovak Karting Centre) na SLOVAKIA RINGU. V ňom sa ukáže profesionálna motokárová elita z celej Európy. Šampionát je pre mnohých jazdcov cestou do Formuly 1.

Veľká cena Slovenska motocyklov (26.-28. júl) - to sú medzinárodné preteky cestných motocyklov na okruhu. Čaká nás množstvo domácich aj zahraničných jazdcov v rôznych kategóriách a nekončiaca akcia na jednom z najrýchlejších moto okruhov sveta.

Histo Cup (2.-4. august) je určený pre milovníkov veteránov - kapotovaných áut, aj formúl.

OMV MAXXMOTION FIA CEZ Veľká cena Slovenska + ESET Cup Series (23.-25. august) je naše najtradičnejšie okruhové podujatie, a to od otvorenia okruhu v roku 2010. Akcia na trati neutíchne od rána do večera, divákov čakajú napínavé šprinty v rôznych divíziách: od silných vozidiel GT3, cez prototypy, formuly, TCR autá a pohárové špeciály. Sprievodný program bude opäť orientovaný na rodiny s deťmi.

Alpe Adria International Motorcycle Championship (20.-22. september) je tiež už stálicou okruhu SLOVAKIA RING. Medzinárodné motocyklové preteky s množstvom výkonnostných tried a viac ako stovkou štartujúcich.

24 h Karting Race of Slovakia (28.-29. september) sú motokárové preteky určené pre profesionálov aj amatérov, jednotlivcov aj tímy. Prihlásiť sa môže každý, napokon vytrvalostné preteky na 24 hodín patria k najväčším životným výzvam každého pretekára. Aj preto podujatie naberá každoročne na popularite.

Czech Drift Series (4.-5. október) sa u nás predstaví aj tento rok. Český šampionát pretekov v kontrolovanom šmyku prinesie množstvo dymu zo spálených pneumatík, krásne výkonné autá a duely, ktoré stoja za to.

Power Fest (12. október) sa u nás ukáže tento rok dvakrát. Aj to je výsledok všeobecnej obľúbenosti podujatia medzi fanúšikmi tuningových špeciálov, šprintov, či slalomu.

OMV MAXXMOTION FIA CEZ Rallycross (19.-20. október) uzavrie sezónu na SLOVAKIA RINGU. Stredoeurópska špička v relykrose sa opäť pobije o posledné body v súbojoch bok po boku. Všetko na špeciálnej trati z asfaltového a nespevneného povrchu.

Jubilejná 15. sezóna SLOVAKIA RINGU predstaví areál ako celoročné miesto vyžitia sa pre fanúšikov motorizmu, ale aj rodiny s deťmi.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria