Prvý z motocyklových vrcholov roka na SLOVAKIA RINGu

Po aprílovom svetovom šampionáte cestovných automobilov privíta prvý permanentný pretekársky okruh u nás aj špičkové európske motocyklové preteky. Seriály Alpe Adria Road Racing Championship a IMRC vo svojom úvodnom kole tohto roka prinesú na SLOVAKIA RING množstvo špičkových jazdcov.

Okrem týchto dvoch známych sérií sa u nás opäť objavia aj jazdi Európskeho pohára Stock 250, celkovo v paddocku uvidíme viac ako 200 jazdcov z 15 krajín. V každej kategórii sú v pláne dvoje pretekov, v sobotu aj v nedeľu.

Medzi štartujúcimi nájdeme aj naozaj zvučné mená. Jedným z najväčších ťahákov bude dvojnásobný víťaz pretekov v Majstrovstvách sveta cestných motocyklov (v triede do 250cm3) Lukáš Pešek z Českej republiky. Bohaté skúsenosti zo svetových okruhov a majstrovstiev sveta Supersportov má aj Poliak Pawel Szkopek. Vlani sa mu v rámci šampionátu Alpe Adria podarilo prekonať traťový rekord SLOVAKIA RINGU, nové maximum je 2:03,722 min. A tak sa na jeho rýchlu jazdu môžeme tešiť aj tento rok. Vo svete rýchlostných motocyklových pretekov si už svoje meno urobili aj Slovinci Marco Jerman a Janez Prosenik, ktorí jazdia vo FIM Majstrovstvách sveta vytrvalostných pretekov. Mladé nádeje svetového motoršportu bude určite reprezentovať aj účastník Red Bull MotoGP Rookies Cupu Martin Gbelec z Česka. No slovenskí fanúšikovia budú najviac držať palce našim, či už Tomášovi Svitkovi alebo Jarovi Černému, ktorý si prednedávnom pripísal prvý štart na slávnej 24h Le Mans.

Vstupenky na tento motocyklový sviatok budú v predaji priamo v pokladniach SLOVAKIA RINGU a začínajú sa na sume 3,-€.