"POWER" majáles na Slovakia Ringu sa blíži

Orechová Potôň, 25.4.2024 - Prvým tohtoročným podujatím na Slovensku s najväčšou koncentráciou konských síl na meter štvorcový bude tradičný Power fest na Slovakia Ringu. "Drag, Drift a Tuning majáles" ponúkne aj tento krát spojené závody a tiež prehliadku jedinečných výstavných kúskov. 1.mája sa na asfaltovej čiare okruhu pri Orechovej Potôni stretnú šprintéri a driftéri, kým v otvorenom paddocku majitelia jedinečných, vyleštených áut.

Motoristický majáles opäť ponúkne celodenný rev motorov, dym spálených pneumatík a prehliadku unikátnych áut. V rámci 2.kola Slovenského šprintérskeho šampionátu 2024 - zaradeného aj do seriálu Slovenskej motocyklovej federácie i maďarského šampionátu Dragracing.hu si na cieľovej rovinke autodrómu zmerajú sily tie najvýkonnejšie mašiny. Jazdiť sa bude v základných kategóriách - Autá Profi, Autá Sport a Motocykle, ktoré sa následne delia podľa kubatúry a pohonu na triedy. Na záver dňa sa ocenení aj absolútne najrýchlejší jazdec na dvoch kolesách a po absolvovaní superfinálových jázd aj prví traja na automobiloch bez rozdielu kategórií.

Okrem šprintov si tu ale na svoje prídu aj fanúšikovia jazdy bokom, keďže sa tu bude konať aj závod v driftingu zaradený do medzinárodných kalendárov Zapal to! a Drifting.hu. Najväčšiu koncentráciu konských síl na meter štvorcový by mal umocniť aj sprievodný program pre návštevníkov v otvorenom depe Slovakia Ringu, kde sa nadšenci upravených áut budú môcť kochať v jedinečných skvostoch bojujúcich o cenné trofeje súťaže "show and shine", pri čom nebude chýbať ani meranie dB audio sústav a výfukov.

Viac informácií nájdete na stránke www.zrychlenie.sk

Galéria