Okruh SLOVAKIA RING vstupuje do svojej siedmej sezóny

Automotodrom SLOVAKIA RING otvorí po zimnej prestávke už onedlho svoje brány. Domov motoristického športu na Slovensku prinesie aj tento rok množstvo vzrušujúcej akcie a zábavu pre celé rodiny. Trofej stredoeurópskej zóny v relykrose odštartuje novú sezónu už 12. a 13. marca.

Skvelý a akčný relykros zavíta na SLOVAKIA RING po druhýkrát. Divákov zaujme súbojmi v štýle "nárazník o nárazník" na špeciálnej trati pozostávajúcej z rýchlostnej dráhy a úseku s nespevneným, tzv. šotolinovým povrchom.

Po minuloročných júnových pretekoch FIA Majstrovstiev sveta cestovných automobilov WTCC prichádza k nám tento prestížny a suverénne najnavštevovanejší šampionát už 16. a 17. apríla. Zima priniesla množstvo zaujímavých zmien, prestupov, vynovený formát obohatený o "časovú skúšku" a v neposlednom rade sa u nás predstaví aj nový továrenský tím Volvo.

14. a 15. mája zavítajú na autodrom pri Orechovej Potôni obľúbené motocyklové seriály Alpe Adria Road Racing Championship a International Motorcycle Race Cup (IMRC).

Onedlho na to - presnejšie 29. mája ponúkne tradičný POWER FEST okrem súbojov množstva špeciálne upravených tuningových skvostov aj FIM Europe Cup vintage regularity - medzinárodné majstrovstvá SR v jazde pravidelnosti historických motocyklov.

Jedným zo zaujímavých momentov okruhu SLOVAKIA RING tento rok bude premiéra nového seriálu známeho holandského promotéra vytrvalostných pretekov 24H Series - Hankook 24h SLOVAKIA RING. Tieto preteky budú súčasťou trojdielneho seriálu Touring Car Endurance Series. Množstvo cestovných špeciálov povedie nepretržitý dvadsaťštyrihodinový boj o najcennejšiu trofej. Na SLOVAKIA RINGu 15. a 16. júna.

Ďalšia 24-hodinovka, tentokrát bez burácajúcich motorov, príde už po tretíkrát v podobe čoraz populárnejších cyklistických pretekov 24h SLOVAKIA RING Cycling Race. K profesionálnym, ale aj amatérskym tímom sa 30. júna môže pridať skutočne každý.

Júl a august ponúknu tiež Porsche Alpen Pokal (29.-31.7.) a Histo Cup (12.-14.8.) a samozrejme naše najväčšie národné okruhové podujatie -Veľkú cenu SR pretekov cestných automobilov na okruhu (19.-21.8.).

Alpe Adria a IMRC navštívia SLOVAKIA RING v roku 2016 ešte raz a to počas Veľkej ceny SR pretekov cestných motocyklov na okruhu - 23. až 25. septembra.

Králi kontrolovaného šmyku na silných autách prídu s prestížnym európskym seriálom King of Europe 8. a 9. októbra. Drifterské umenie teší čoraz širšie publikum, čo dokazuje tiež rastúca návštevnosť tohto podujatia.

Záver sezóny patrí od otvorenia okruhu v roku 2010 slovenským, ale aj českým majstrom volantu. Počas Auto Show SLOVAKIA RING 11. a 12. novembra prehovoria špičkové stroje a mená najmä rely športu. Rýchlostné skúšky spájajúce rýchlostnú dráhu s obslužnými komunikáciami ukončia tradične našu motoristickú sezónu.