Na motocyklovej Cene Slovenska víťazili favoriti

Orechová Potôň, 11. júl 2021 - Počas uplynulého víkendu (9.-11. júla 2021) sa na Slovakia Ringu uskutočnila tradičná motocyklová Cena Slovenska, ktorej súčasťou bol medzinárodný šampionát Alpe Adria a niekoľko národných šampionátov. Na mieste sa predstavilo 130 pretekárov z deviatich európskych krajín, ktorý bojovali aj o body do majstrovstiev Slovenska, Českej republiky, Poľska a Rumunska. Nechýbali však ani obľúbené preteky veteránskych motocyklov.

S účastníkmi podujatia sa pohralo počasie. Zatiaľ čo počas piatkových tréningov a sobotňajších prvých pretekov panovalo horúce letné počasie, nedeľa pre nich nachystala celodenný dážď, ktorý potrápil mnohých favoritov, ale zároveň dal vyniknúť pretekárom, ktorí za týchto podmienok doslova zažiarili.

V triede 125 Sport Production sa o víťazstvá podelila dvojica Peter Rauch (SR) a Marek Zima (ČR), dve druhé miesta si vyjazdil Slovák Marcel Hruboš.

Vo vynikajúcom svetle sa na Slovakia Ringu predstavil český účastník svetového šampionátu Oliver König, ktorý dominoval obom pretekom triedy Supersport 300.

Trieda Superstock 600 mala jasného favorita v Poliakovi Danielovi Blinovi, ktorý však svoju rolu splnil len spolovice. V sobotu totiž spadol z prvého miesta a víťazstvo tak prenechal Švajčiarovi Theovi Clerkovi, v nedeľu však už svojim súperom šancu nedal. Veľkým prekvapením bol výkon slovenského pretekára Jána Kysučana, ktorý sa zúčastnil svojich prvých medzinárodných pretekov na okruhu a v nedeľu skončil po vynikajúcom výkone na mokrej trati tretí.

Najväčším favoritom na víťazstvá v triedach Superstock 1000 a Superbike bol český pretekár Michal Filla. V sobotu svoju rolu potvrdil dvomi víťazstvami, ku ktorým pridal aj nedeľné v triede Superstock 1000, ale v záverečných pretekoch podujatia, v triede Superbike bol nakoniec najúspešnejší jeho krajan Michal Prášek. S tromi víťazstvami bol však Filla najvýraznejšou osobnosťou tohtoročnej Ceny Slovenska. Slovenský pretekár Tomáš Svitok skončil v triede Superstock 1000 na druhom a treťom mieste.

Viac informácií a kompletné výsledky sú dostupné na https://slovakiaring.sk/sk/cena-slovenska-moto-2021.

@text: Richard Karnok

@photo: Jaroslav Kapustka, Pavel Salaba

Tlačová správa na stiahnutie