Hill Climb Race odštartuje 15. sezónu SLOVAKIA RINGU

Orechová Potôň, 2. apríl 2024 - Jubilejný 15. ročník okruhu SLOVAKIA RING odštartuje rovnako jubilejné piate vydanie podujatia Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) na tomto okruhu. Motory štartujú 7. apríla.

Hill Climb Race SLOVAKIA RING si našlo u nás svoj domov ako podujatie národného šampionátu MSR PAV ešte na jeseň v roku 2020. Presun z otvorených ciest slovenských lesov na pôdu zväčša rovinatého autodrómu súvisel s protipandemickými opatreniami pre COVID-19.

Aj keď mnohým pripadá rok 2020 ako dávna história, jedna vec sa u nás nezmenila určite: MSR PAV si na SLOVAKIA RINGU našli svoj domov s praktickým zázemím a profesionálnou infraštruktúrou. Navyše boj so stopkami ostáva rovnaký, či jazdíte v Dobšinej, alebo v Orechovej Potôni.

Súčasťou Hill Climb Race SLOVAKIA RING 2024 budú národné (MSR) aj medzinárodné majstrovstvá Slovenska (MMSR), Slovenský kopcový pohár (SKP), preteky historikov, ale aj národné šampionáty Českej republiky (vrátane historikov).

3 400-metrová trať pozostáva z úseku rýchlostnej dráhy okruhu so 16 zákrutami. V nedeľu 7. apríla tak postupne odštartujú pretekári v rozličných triedach najprv do dvoch voľných tréningových jázd, po ktorých nasledujú dve súťažné jazdy. Popoludní majú už len jediný tréning, no rovnako ďalšie dve merané jazdy. Súčet časov rozhodne o víťazoch a porazených.

Minulý rok si titul absolútneho Majstra Slovenska vyjazdil Martin Juhás na bezkonkurenčnom monoposte Lola B02/50, ktorý pamätníci poznajú zo seriálu F3000 pri Formule 1 v rokoch 2002-2004. Monopost vo svojej dobe vážil len 545 kg (aj s jazdcom) a trojlitrový atmosférický osemvalec Zytek-Judd V8 produkoval až 520 konských síl.

Program 7. apríla privíta tímy aj divákov prvým voľným tréningom už o 8:00 ráno. Prvá súťažná jazda nasleduje o 10:45 a popoludňajší program zakončí posledná - v poradí štvrtá meraná jazda o 16:45. Vstup pre divákov je voľný, otvorené budú tribúny A, B a tiež zákulisie - paddock.

Tlačová správa na stiahnutie

Galéria