Bohatý program TCR Europe na SLOVAKIA RINGU

Skutočne bohatý program ponúkne prvé tohtoročné medzinárodné motoristické podujatie u nás: OMV MaxxMotion TCR Europe SLOVAKIA RING spolu s množstvom ďalších seriálov budú okupovať trať SLOVAKIA RINGU od rána do večera.

Protipandemické nariadenia nedovolia diváckej verejnosti nahliadnuť na toto medzinárodné podujatie, a tak sa vskutku nabitý program odohrá za zavretými bránami. Európsky šampionát cestovných automobilov TCR Europe však uvidíme vďaka živým prenosom na internete ako aj na stanici Dajto. Rovnako sa diváci môžu tešiť aj na živé prenosy všetkých pretekov ESET (TC, GT a Endurance) a Clio Cup. Odkazy (Youtube) na ne zverejní SLOVAKIA RING priebežne na sociálnych sieťach.

V poli 22 štartujúcich jazdcov nechýbajú Slováci Matej Homola (Hyundai i30 N TCR) a Martin Ryba - ten dokonca s vlastným tímom Brutal Fish a tromi vozidlami Honda Civic Type R FK7 TCR.

Víkend 7. až 9. mája však nepatrí len akčnému a vždy napínavému TCR Europe. Špičkové a výkonné cestovné vozidlá sa ukážu aj v seriáloch TCR Eastern Europe a ESET Cup Series (TC -2.0). ESET ponúkne aj výkonné a hlučné vozidlá GT a LMP. Navyše tu pôjde aj o body do Stredoeurópskej trofeje FIA (FIA CEZ), či Medzinárodných majstrovstiev Slovenska, ale aj okolitých krajín. Z mimoriadne vyrovnaných a zábavných pohárových seriálov uvidíme Clio Cup Bohemia, Twingo Cup a Mazda MX5 Cup.

Piatok 7. mája začne voľnými tréningami všetkých seriálov, pričom v sobotu už pôjde do tuhého: kvalifikácie o najlepšie miesta na štartovom rošte vystriedajú prvé šprintové preteky. Deň zakončia vytrvalostné hodinové preteky Endurance seriálu ESET, s povinnou zastávkou v boxoch. Nedeľný program vyvrcholí podobným programom s druhými víkendovými pretekmi všetkých seriálov.

Prvé preteky TCR Europe sú tak na programe (aj so živými prenosmi) v sobotu 8. mája o 15:15h a druhé preteky v nedeľu o 13:55h.

Ďalšie informácie nájdete aj na https://slovakiaring.sk/sk/omv...