Hotel Ring berie svoju gastronómiu vážne a na úrovni, hodnej svetového pretekárskeho okruhu. Základom sú napríklad výrobky od kvalitných domácich dodávateľov - lokálne farmy, bio pestovatelia, bio mäso, syry, či zelenina. Staviame na jedinečnosti týchto produktov, kde vieme zabezpečiť požadovanú kvalitu, ako aj preukázať slovenský pôvod. Náš šéfkuchár Janák Szabocs má bohaté skúsenosti zo špičkových reštaurácií vo Veľkej Británii a doma na Slovensku. Ukazuje to i profesionálnym výberom a prípravou mäsa. Toto všetko dáva našej kuchyni jedinečný charakter, skvelú vôňu a chuť.

IMG 1180

Syrové výrobky - SYREX

História firmy, ktorá dodáva do našich gastro zariadení svoje výrobky, siaha až do obdobia starých a prastarých rodičov, ktorí sa živili salašníctvom – chovom oviec, kráv a s tým spojenou výrobou syra, syrových korbáčikov a srdciek. V tradícii pokračovali aj ich rodičia, ktorí založili túto firmu v malebnej obci Zázrivá v roku 1993. Najskôr si sami chovali ovce a kravy. Z ich mlieka potom vyrábali korbáčiky, neskôr syrové vojky, postupne srdiečka či zvieratká ako kohútik, ovečka, jeleň. Predávali ich najskôr pred kostolmi na nedeľných omšiach a dedinských jarmokoch. Postupne prenikli aj do niektorých obchodov a hotelov. V roku 2003 sa zmenili na firmu Syrex. Venujú sa výhradne výrobe, kvalite výroby, modernizácii a predaju týchto výrobkov. V dnešnej dobe firma zamestnáva zhruba 30 ľudí, vyrába 50 druhov mliečnych výrobkov a má sieť predajcov po celom Slovensku a Česku. Zásobujú čerstvými výrobkami raz až dvakrát do týždňa.

86180117 1084612658546486 2915564778531323904 o

Veselá paradajka priamo zo Žitného ostrova

"Veselá paradajka" vyrastá na juhozápade Slovenska v úrodnej oblasti Žitného ostrova. Využíva prírodné mechanizmy - opeľujú ju čmeliaky a chránia lienky a preto nepotrebuje žiadnu "chémiu". Ekologický prístup podčiarkuje aj vykurovanie skleníkov výhradne geotermálnou vodou. Paradajky dozrievajú na kríčku, čo zaručuje ich sladkosť.

IMG 1181

Mäso a mäsové výrobky

V snahe nadviazať na tradíciu a remeselnú zručnosť mäsiarov kopaničiarskeho regiónu vznikla firma SVAMAN v Myjave. Dodávateľ prichádza s projektom “Vyzreté mäso“, za účelom zabezpečiť to najkvalitnejšie vyzreté mäso zo Slovenska. Mäso tak pochádza výhradne zo slovenského hovädzieho dobytka. Vyzrievanie sa začína takzvanou "suchou metódou", ktorá trvá minimálne 30 dní. Následne sa balí a dozrievanie pokračuje takzvanou "mokrou metódou". Nespornou výhodou vyzretého mäsa je, že sa v podstate nedá v kuchyni pokaziť. Dozrievaním sa mäso zbavuje vody, čím sa zintenzívňuje jeho chuť.

IMG 1183

Med

Náš med pochádza od včelára z regiónu Šaľa, ktorý sa venuje jeho výrobe už od malička. Včelárstvo a vášeň pre včely zdedil po otcovi. Obhospodaruje 70 včelích rodín. Tento rok začal organizovať̌ aj praktické kurzy pre začínajúcich včelárov, ktorých zaúča do tajov tohto remesla. Vybudoval tiež menšiu medáreň, aby mal vhodné podmienky nielen na spracovanie produktov, ale aj na praktické́ ukážky, ktoré́ sú súčasťou kurzov a firemných tímbildingov, na ktorých napr. porovnáva aj fungovanie včelieho spoločenstva s fungovaním pracovného tímu. Svoju činnosť̌ rozvíja aj v oblasti vzdelávania detí na základných školách.

Tal pekaren

Talianska pekáreň

Dlhodobým cieľom nášho projektu je podpora spoločností pôsobiacich na žitnoostrovskom trhu. Maximálnu kvalitu našich služieb nám pomáhajú zabezpečiť práve miestni dodávatelia. Jedným z nich je aj dunajskostredská Talianska pekáreň, ktorá nám zaručuje široký výber, vysokú kvalitu a čerstvosť pekárenských výrobkov.

Majiteľ Talianskej pekárne funguje na miestnom trhu od roku 2003. Maximálnou čerstvosťou a rozširujúcou sa ponukou vieme držať krok s rastúcim dopytom po kvalite. Cieľom je zachovať domáci charakter, chuť, kvalitu produktov, ako aj vytváranie nových pracovných miest.