WTCR – FIA Svetový pohár cestovných automobilov upravuje svoj kalendár. Na Slovensko zavíta až v októbri.

Vrcholné divácke podujatie jedenástej sezóny okruhu SLOVAKIA RING - OMV MaxxMotion Svetový pohár cestovných automobilov sa presúva z pôvodne plánovaného termínu 5.-6.júna na októbrový víkend 10. - 11. Preteky veľkých ťahačov FIA ETRC tento rok na Slovensku neuvidíme.

V nadväznosti na udalosti posledných týždňov a celkový vývoj v jednotlivých krajinách spojený s pandémiou Covid-19 a po ich dôslednom zvážení pristúpil promotér pretekov EUROSPORT EVENTS k úprave svojho kalendára. Výsledkom je, že všetky preteky Svetového pohára sa uskutočnia iba v Európe na šiestich okruhoch. Dokopy sa odjazdí 16 pretekov počas 6 víkendov v období od septembra do novembra. Schválenie nového kalendára odobrila aj Medzinárodná automobilová federácia FIA a jednotlivé dotknuté pretekárske okruhy. Naďalej však ostáva bezpečnosť účastníkov na prvom mieste. Promotér si tak vyhradzuje právo na akékoľvek zmeny v kalendári vzhľadom na ďalší vývoj a nariadenia vlád jednotlivých krajín.

SLOVAKIA RING, ako tretie podujatie v poradí oneskorenej sezóny, bude hostiť troje pretekov svetovej elity cez víkend 10. a 11. októbra. V pôvodnom júnovom termíne sa popri WTCR mali konať aj obľúbené Majstrovstvá Európy ťahačov FIA ETRC. Nový októbrový termín, žiaľ promotérovi týchto pretekov nevyhovuje a napriek snahe nájsť alternatívny víkend, sa preteky veľkých ťahačov na okruhu SLOVAKIA RING tento rok neuskutočnia.

Nový kalendár pretekov WTCR:

  • WTCR Race of Austria (Salzburgring, 12-13 September), 2 pretekov
  • WTCR Race of Germany (Nürburgring Nordschleife, 24-26 September), 2 pretekov
  • OMV MaxxMotion WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring,10-11 Október), 3 pretekov
  • WTCR Race of Hungary (Hungaroring, 17-18 Október), 3 pretekov
  • WTCR Race of Spain (MotorLand Aragón, 31 Október-1 November), 3 pretekov
  • WTCR Race of Italy (Adria International Raceway, 14-15 November), 3 pretekov

Najbližším veľkým motoristickým podujatím plánovaným na okruhu SLOVAKIA RING ostáva letná OMV MaxxMotion Veľká cena SR (21. – 23.8). Pre nemotoristov dávame do pozornosti 6h cyklomaratón (25.6), ktorý tento rok nahradí populárny 24h cyklomaratón.

Tlačová správa