Vzrušujúci relykros prichádza na Slovensko!

Nová trať s dĺžkou 1 250 m pozostáva z rýchlostnej dráhy, obslužných komunikácií a až 35 % povrchu tvorí nespevnený povrch – šotolina. Na nej hlavný organizátor MMI spolu so Slovakia Ringom pripravili aj dve prevýšenia, ktoré rozhodia vozidlá a vydolujú z jazdcov všetok talent.

Race má svoj pôvod v obľúbených pretekoch AUTOslide Žarnovica, ktoré sa tým definitívne presúvajú na pôdu Slovakia Ringu. Organizátori dali podujatiu nový šat, štýl aj pravidlá. Na špeciálne vytvorenej trati sa predvedie špička zo Slovenska a okolitých krajín. Bude to po prvýkrát, čo sa relykrosový šport objaví na našom území.

Oproti autokrosu, ktorý má na Slovensku svoje dlhoročné zastúpenie, je relykros rýchlejší a možno dramatickejší práve kvôli striedavým podmienkam rozdielnych povrchov. Priemerná rýchlosť sa oproti 65 km/h z AUTOslide zvýši odhadom takmer na 100 km/h. Relykros sa teší vo svete veľkej obľube a FIA Majstrovstvá sveta v relykrose (RallycrossRX) jazdia, alebo jazdili aj mená ako Ken Block, Sébastien Loeb či Petter Solberg z WRC. V zmenšenej podobe, no rovnako adrenalínovej, zažije slovenské publikum XRace už 24. a 25. mája.

Navyše okrem vzrušujúcej akcie čakajú na návštevníkov aj rôzne simulátory, kaskadérska skupina Petra Hnedkovského na jeho populárnom BMW v sprievode motorky a motokáry. Programom budú sprevádzať Marcel Forgáč a Martin Čánik. Do rytmu budú hrať bubeníci z Tambores. Okrem toho si návštevníci môžu zatipovať v zaujímavom súboji Nissanu Z a Leaf. Výherca získa elektromobil Nissan Leaf na víkend. Fan zóna poskytne niečo pre každého.

Vstupenky sú v predpredaji (http://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=138532 , v predaji budú aj priamo na okruhu. XRace už tento víkend - 24. a 25. mája na Slovakia Ringu.