Tímy WTCC testovali na Slovakia Ringu

Testovanie sa uskutočnilo zväčša na suchej trati, i keď miestami silný vietor bičoval náš okruh. Tím LADA Sport mal k dispozícii všetkých troch jazdcov, vrátane Majstra sveta z roku 2012 Roba Huffa. René Münnich a bývalý pilot F1 Gianni Morbidelli pre zmenu testovali svoje All-Inkl.com Chevrolety Cruze a Hugo Valente s Dušanom Borkovićom preverovali rovnako vozidlá Chevrolet, pod vlajkou španielskeho tímu Campos Racing. Doplnil ich aj Čech Petr Fulín, víťaz nedeľňajších pretekov v triede TC2, na SEAT León TC2T.

Majster sveta Rob Huff po teste povedal: „Slovakia Ring je veľmi náročný okruh s množstvom rozličných typov zákrut, čo je ideálne na testovanie. Ostali sme tam tri dni a pracovali na nastaveniach a zároveň sme lepšie pochopili naše vozidlo LADA Sport TC1. Po dokončení množstva kôl v rozmanitom počasí, cítime, že sme sa pohli opäť ďalej.“

Gianni Morbidelli a René Münnich absolvovali každý 800 testovacích kilometrov. „Bola to skvelá príležitosť nabehať potrebné kilometre a nastaviť množstvo detailov,“ povedal Talian Morbidelli po teste.

Okruh Slovakia Ring pokračuje už tento víkend 24. a 25. mája prvým rallycrossovým podujatím na Slovensku – XRace 2014.