Svetový pohár WTCR priniesol množstvo drámy a akcie

Orechová Potôň, 11. október 2020 - OMV MaxxMotion WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov má za sebou jedinečný víkend na SLOVAKIA RINGU. Napriek absencii diváckej kulisy priniesol na televízne obrazovky sériu troje zaujímavých a napínavých pretekov.

Francúz Nathanaël Berthon (Comtoyou DHL Team Audi Sport, Audi RS 3 LMS) získal v nedeľných prvých pretekoch (Race 1 ) svoje prvé víťazstvo WTCR. Po štarte z Pole Position súperil bok po boku s Nickym Catsburgom (Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team, Hyundai i30 N TCR), ktorý napokon uchmatol Berthonovi vedenie v tretej zákrute. Vysychajúca trať však Catsburgovi nesadla a do čela sa tak v treťom kole dostal opäť Berthon. V cieli za ním sa z druhého miesta tešil veterán Gabriele Tarquini (BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse, Hyundai i30 N TCR). Tretie miesto patrilo Jeanovi-Karlovi Vernayovi (Team Mulsanne, Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR by Romeo Ferraris). Catsburg sa napokon prepadol až na 17. priečku.

Poludňajšie druhé preteky (Race 2) ponúkli množstvo napínavých súbojov, kontaktov aj nehôd. Populárny Holanďan Tom Coronel sa po výbornom štarte zo 7. priečky prebojoval rýchlo na 2. miesto za Argentínčana Estebana Guerrieriho (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport, Honda Civic Type R TCR), ktorého napokon predbehol a zvíťazil. Druhé miesto si vyjazdil Coronelov tímový kolega Gilles Magnus. Tretí skončil Guerrieri. O drámu sa postarala tiež nehoda Attilu Tassiho s Gabrielem Tarquinim, ktorá na niekoľko kôl privolala bezpečnostné vozidlo. Nepríjemný moment pretekov patril určite nehode Néstora Girolamiho, ktorý po kontakte so súperom skončil tvrdo v bariérach. Našťastie vyviazol bez zranení.

Tretie a zároveň posledné napínavé preteky víkendu vyhral Nicky Catsburg. Pre mladého Holanďana to bolo zároveň jeho (a tiež tímové) prvé víťazstvo vo WTCR. Catsburg odštartoval z tretej priečky, no veľmi rýchlo predbehol Nathanaëla Berthona štartujúceho z Pole Position. Dopomohla mu aj kolízia Norberta Michelisza so Jeanom-Karlom Vernayom. Druhý za Catsburgom skončil Vernay a tretí Berthon. Nekonečné, tesné súboje v strede poľa ako aj v tiahlych zákrutách priniesli mnoho diváckych momentov.

WTCR pokračuje už budúci víkend u našich susedov na Hungaroringu.

Ďalšie informácie nájdete na weboch a sociálnych sieťach WTCR a SLOVAKIA RINGU.