Svetový pohár WTCR na SLOVAKIA RINGU už tento víkend

OMV MaxxMotion WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov sa vracia na okruh SLOVAKIA RING. Svetová pretekárska špička predvedie súboje v troch napínavých pretekoch už tento víkend 10. a 11. októbra. Diváci si túto medzinárodnú ligu vychutnajú len na televíznych obrazovkách.

Sprísnené epidemiologické nariadenia napokon neumožňujú otvoriť tribúny pre návštevníkov. Toto podujatie však prebehne za prísnych hygienických opatrení: každý prítomný člen organizačných aj pretekárskych tímov musí mať napríklad aktuálny negatívny PCR test na ochorenie COVID-19. Do paddocku nebude mať okrem nich prístup nikto ďalší, vrátane médií.

Víkend tak odštartuje v sobotu (10.10.) ráno dvomi voľnými tréningami a trojdielnou kvalifikáciou. Bude to po prvýkrát túto sezónu, čo seriál ponúkne nie dvoje, ale až troje nedeľných pretekov.

Svetový pohár WTCR naposledy navštívil legendárnu severnú slučku Nürburgring Nordschleife v Nemecku (24.-26.9.). Do prvých pretekov štartovali z prvého radu Yvan Muller (Lynk & Co 03 TCR, Cyan Racing) a Esteban Guerrieri (Honda Civic Type R TCR, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport). V náročných daždivých podmienkach predbehol Argentínčan Guerrieri Francúza Mullera po napínavom a tesnom súboji a zvíťazil v trojkolových pretekoch. Tretí za nimi skončil Francúz Yann Ehrlacher (Lynk & Co 03 TCR, Cyan Racing), ktorý sa prebojoval zo šiestej priečky.

Druhé mokré preteky na Nürburgringu vyhral práve vedúci jazdec seriálu Ehrlacher, ktorý na konci prvého kola predbehol Néstora Girolamiho (Honda Civic Type R TCR, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport), štartujúceho z Pole Position. Thed Björk (Lynk & Co 03 TCR, Cyan Racing) skončil druhý potom, čo Girolamy dostal penalizáciu za porušenie štartovej prodcedúry. Tretí skončil Maďar Attila Tassi (Honda Civic Type R TCR, ALL-INKL.COM Münnich Motorsport).

Aktuálne poradie jazdcov v pohári pred Race of Slovakia:

1. Yann Ehrlacher (FRA) 92 bodov
2. Néstor Girolami (ARG) 61
3. Thed Björk (SWE) 61
4. Yvan Muller (FRA) 60
5. Tom Coronel (NLD) 45

SLOVAKIA RING patrí medzi najobľúbenejšie okruhy jazdcov Svetového pohára WTCR a to aj vďaka atypickému charakteru s rýchlymi a technickejšími pasážami. Druhá tiahla zákruta patrí k najrýchlejším v kalendári a autá ňou prechádzajú takmer 230-km rýchlosťou. Zo šiestich doterajších víťazov WTCR na SLOVAKIA RINGU u nás nikto nevyhral viac, než raz.

WTCR udelilo pre naše podujatie dvom jazdcom "Divokú kartu": predstaví sa napríklad známy český pretekár Petr Fulín na novom homologovanom vozidle CUPRA Leon Competición TCR. Druhý "wildcard" jazdec je Talian Luca Filippi so skúsenosťami z monopostov, ako aj z testovania F1. Jadziť bude na Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR za Team Mulsanne.

Diváci síce nebudú mať prístup na okruh, no preteky môžu sledovať z pohodlia svojich domovov na obrazovkách RTVS, Sport TV ako aj EUROSPORTU. Po prvýkrát v histórii má WTCR televízne pokrytie na šiestich kontinentoch, ale aj s bohatým obsahom na sociálnych sieťach a oficiálnom webe.

Po belgickom Zolderi, nemeckom Nürburgringu a SLOVAKIA RINGU pokračuje WTCR na Hungaroring (len týždeň po nás), na španielsky okruh Aragón a taliansky Adria International Raceway.

Harmonogram Race of Slovakia:

Sobota, 10.10.2020:

1. voľný tréning: 10:00-10:45
2. voľný tréning: 13:45-14:15
Kvalifikácia Q1: 16:30-16:50
Kvalifikácia Q2: 16:55-17:05
Kvalifikácia Q3: 17:15

Nedeľa, 11.10.2020:
1. preteky: 09:15 (9 kôl)
2. preteky: 12:45 (9 kôl)
3. preteky: 14:45 (11 kôl)

Sledujte OMV MaxxMotion WTCR - FIA Svetový pohár cestovných automobilov (Race of Slovakia) na televíznych obrazovkách, ale aj na sociálnych sieťach WTCR či okruhu SLOVAKIA RING.