Štart pretekov FIM EWC posunutý o 2 hodiny skôr

Majstrovstvá sveta vytrvalostných pretekov motocyklov FIM EWC predstavili na tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton zaujímavé mená a nádhernú trofej za víťazstvo v pretekoch 8H SLOVAKIARING. Z dôvodu technických a organizačných zmien sa sobotňajší štart posúva zo 14:30 na 12:30.

Lídri šampionátu FCC TSR Honda France chcú na skvelý triumf na 24 Heures de Moto v Le Mans nadviazať aj u nás. „Máme skvelý stroj a rýchlych jazdcov. Našim cieľom je vyhrať celý šampionát, a tak musíme a chceme vyhrať aj na Slovensku,“ povedal novinárom PR manažér tímu Bruno Skotnicki.

Slovenskí diváci budú môcť držať palce až piatim slovenským jazdcom. Náš najlepší tím Maco Racing stavia do pretekov dva stroje Yamaha. Šéf tímu Martin Kuzma chce zabudnúť na zlý štart sezóny, keď vypadli v oboch úvodných 24-hodinovkách roka. „Horšie to už nemôže byť. Veríme, že konečne všetko pôjde hladko. Ale nedávame si vysoké ciele: hoci sme vlani bojovali o prvenstvo, tak teraz budeme spokojní aj s 10. miestom.“ Maco Racing pošle na trať dve posádky: na Yamahe s číslom 14 sa budú striedať Anthony dos Santos, Louis Bulle a Alex Plancasagne (všetci FRA). Číslo 6 bude mať slovensko-české trio Tomáš Svitok, David Ouředníček a Radoslav Dulík.

Jaroslav Černý tu vlani v poľskom tíme LRP Poland na BMW získal fantastické 7. miesto v celkovom poradí, 5. priečku v hodnotení tímov EWC. „Aj teraz sa na tieto preteky veľmi teším. No konkurencia je veľmi silná, uvidíme, čo sa nám podarí.“

Okrem toho dnes prišla aj správa o štarte Jakuba Jantulíka v Team GP Moto spolu s Francúzmi Martinezom a Ferrem.

Jedinečná je aj trofej, o ktorú budú tímy EWC na SLOVAKIA RINGU bojovať. Ide o originálne umelecké dielo od akademického sochára Achilleasa Sdoukosa vytvorené z taveného skla a ktoré je celé ručne maľované zlatom. Zvýraznené sú zlaté vavrínové listy, ktoré sa nachádzajú po obvode loga podujatia. Dielo ako celok symbolizuje veľkoleposť svetového podujatia a zároveň ide o unikátny kus vytvorený len pre túto príležitosť.

Preteky oboch svetových šampionátov dnes dostali aj nový časový harmonogram na sobotu. Majstrovstvá sveta sajdkár a ich hlavné preteky Gold Race štartujú v sobotu o 9:55 a po nich pokračuje už štartová procedúra pretekov FIM EWC o 11:45. Samotný štart prebehne o 12:30. Osemhodinové vytrvalostné preteky sa tak skončia o 20:30. Preteky týchto vytrvalostných majstrovstiev sveta si môžete pozrieť aj naživo na televíznej stanici EUROSPORT2.