Spolupráca s AMTS Slovakia

Prednedávnom ste si mohli prečítať článok z Essen Motor Show (link), ktorý som ukončil slovami, že „Ak sa tuning a a automobilová kultúra pohybujú smerom aký prezentuje EMS, som toho názoru, že sme na veľmi dobrej ceste!“. Dnešným článkom zo seriálu článkov o partneroch iniciatívy pre rozvoj automobilovej kultúry na Slovensku – AMTS Slovakia, chcem nadviazať na túto myšlienku a potvrdiť, že motoršport sa ani u nás doma nevyhýba fenoménu tuningu.

Práve naopak! Potvrdzuje to prístup zástupcov spoločnosti SLOVAKIA RING AGENCY s.r.o. k výzve spolupracovať s iniciatívou AMTS Slovakia. Uznávajú a rozpoznali potenciál v aktivitách zameraných na entuziastov a majú bohaté skúsenosti s nadšencami, ktorí našu motoršportovú „Mekku“ pravidelne navštevujú. Užívajú si tu špičkové služby profesionálneho a univerzálneho motoristického areálu. Nech sa jedná o tzv. track days, jazdy pre verejnosť alebo nejaké organizované podujatia s rôznorodým programom. Všetko sa deje v bezpečnom a dobre pripravenom prostredí. Nesmieme zabudnúť ani na služby a možnosti, ako sú požičovňa športových vozidiel, okruhová škola, či race taxi.

SLOVAKIA RING už v roku 2013 podporil slovenskú výpravu na Auto, Moto a Tuning Show, ako hlavný partner. Výsledkom čoho bol rozľahlý stánok v štýle boxovej uličky, pódia a robustnej červeno-bielej steny z pneumatík. Udalosť, ktorá spustila novú éru pre slovenskú reprezentáciu na významnom medzinárodnom podujatí. S podporou SLOVAKIA RINGu sme sa stali najväčšou zahraničnou reprezentáciou na AMTS a toto postavenie si odvtedy držíme.

Dnes Vám predstavujeme prvého z nových partnerov iniciatívy AMTS Slovakia v roku 2016, SLOVAKIA RING!

Dominantou ich areálu je prvý národný automotodróm, pretekársky okruh, ktorý spĺňa kritériá FIM a FIA pre organizovanie významných medzinárodných motoristických podujatí, vďaka čomu je SLOVAKIA RING miestom konania každoročných svetových podujatí ako: FIA WTCC, FIA GT Series, ADAC GT Masters, Veľká cena SR cestných automobilov, Alpe Adria.

V areáli sa tiež pravidelne organizujú podujatia pre verejnosť, kde majú záujemci jedinečnú šancu zdokonaliť svoje vodičské schopnosti, vyskúšať si rýchlu jazdu, precvičiť techniku a vychutnať si radosť zo slobody za volantom. Pochvalu si SLOVAKIA RING zaslúži, za jednoduchý a prehľadný prístup k týmto službám online. Ich pozvanie hovorí k veci: „Otestujte náš okruh, vyskúšajte si na vlastnej koži náročnosť trate a vcíťte sa do role profesionála. Takmer každý deň môžete zdokonaľovať svoje vodičské schopnosti.“

V kalendári podujatí na ich webstránke jednoduco nájdete termín konania voľných jázd, kúpite si poukážku alebo prídete priamo do areálu SLOVAKIA RING hodinu pred začiatkom akcie a všetko vybavíte na mieste. Je perfektné, že organizátori dbajú na Vašu bezpečnosť tým, že ustanovili určité požiadavky na technický stav vozidla a vodiča.

Aktuálne termíny pre voľné jazdy nájdete vždy v sekcii KALENDÁR ma ich webe.

SLOVAKIA RING sa nachádza na západnom Slovensku, v okrese Dunajská Streda, pri obci Orechová Potôň. Je dostupný po hlavnej ceste, a môže sa pochváliť polohou s najdlhšou dobou slnečného svitu a nízkym výskytom zrážok, čo je perfektná správa pre milovníkov dlhých dní na okruhu. Takmer celý rok.

A akého okruhu? Prinajmenšom impozantného! Dĺžkou 5922 m totiž patrí k najdlhším cestným okruhom v Európe. Šírkou 12 m, dĺžkou cieľovej rovinky 900 m, siedmymi ľavotočivými a siedmymi pravotočivými zákrutami, a šiestimi variantmi trate je okruh na SLOVAKIA RINGu bezpochyby kvalitným prostredím pre výnimočné motoristické zážitky.

Infraštruktúru okrem vybavenia trate, dopĺňajú aj priestory, ako je hotel, spoločenský klub, off-road areál, čerpacia stanica, servis, zdravotnícke stredisko a Centrum bezpečnej jazdy. Pretekársky areál, kde si môžete osvojiť aj techniky na zvládanie krízových situácií za volantom? Medzi nami nadšencami, raj na zemi! Kým sa partnerka učí zvládať krízy za volantom, Vám tečie adrenalín z uší na trati.

Reštart spolupráce s kľúčovým hráčom našej motoršportovej scény je skvelá správa pre celú tuningovú komunitu a príležitosť, za ktorú v mene všetkých partnerov, účastníkov i fanúšikov výpravy, aj partnerských podujatí, úprimne ďakujeme! Veríme, že spoločne prispejeme k rozvoju slovenských podujatí, priblížime možnosť bezpečných, auto a motoršportových zážitkov ešte širšej verejnosti, a možno prispejeme k úsiliu nájsť mladé talenty, pre ktoré bude okruh ideálnym miestom na pretekársky tréning a súťaženie. Čím, v rámci našich možností, pomôžeme spoločnosti SLOVAKIA RING písať novodobú históriu motorizmu na Slovensku.

Adrián Artimovič

Viac info na www.amts.sk