Slovenský tím zvíťazil v 24-hodinovke na SLOVAKIA RINGU

Slovenský automobilový tím ARC Bratislava zvíťazil na medzinárodných vytrvalostných pretekoch cestovných automobilov Hankook 24h SLOVAKIA RING, ktoré sa po prvýkrát konali na autodrome pri Orechovej Potôni.

Tím ARC Bratislava, známy z medzinárodnej scény vytrvalostných pretekov, doviedol po 24 hodinách svoj Seat Leon Cup Racer na prvom mieste pred tímom Red Camel-Jordans.nl (na rovnakom aute). Od štartu v utorok 14:00 do konca pretekov v stredu o 14:00 sa o volant delili Miro a Matej Konôpkovci, Andy Studenič, Miro Horňák a Zdeno Mikuláško. Práve posledný spomínaný dokázal len 22 minút pred koncom pretekov predbehnúť Klausa Kresnika a doviedol auto do víťazného konca, s náskokom len 20.949 s! O kolo neskôr preťala cieľovú čiaru aj tretia posádka NKPP Racing, taktiež na Seate.

Vytrvalostné preteky sú o spoľahlivosti aj stratégii. Pretekom na SLOVAKIA RINGU dominovalo pomerne stabilné počasie a suchá vozovka, a to napriek dažďu len pár hodín pred štartom pretekov. Víťazný tím absolvoval za 24 h presne 582 kôl a 3446,6 km, čo je zhruba vzdialenosť, ktorú by ste prešli z Humenného do Lisabonu v Portugalsku.

SLOVAKIA RING má tento mesiac na programe ešte jednu dvadsaťštyrihodinovku - tentokrát v cyklistike. 24 h SLOVAKIA RING Cycling Race štartuje vo štvrtok 30. júna. Prihlásiť sa stále môžu skupiny aj jednotlivci.