SLOVAKIA RING štartuje 24-hodinové preteky

Netradičný termín počas pracovného týždňa prináša na okruh SLOVAKIA RING 24-hodinové automobilové preteky cestovných vozidiel. Hankook 24h SLOVAKIA RING - Touring Car Edition štartuje už túto stredu.

Štart vytrvalostných pretekov je plánovaný na 14:00. Presne o 24 h neskôr spoznáme víťazov, ktorí najlepšie zvládnu útrapy tohto typu podujatia. Jazdcov čakajú pravidelné výmeny, boje na trati, boje stratégov a únava - ako ľudí, tak samotných vozidiel. Nezriedka bývajú najčastejšie používaným pracovným nástrojom kilometre pevnej lepiacej pásky, ktorá drží plechy a plasty karosérie pokope.

Prihlásených je 16 posádok, s dvomi až piatimi jazdcami za každý tím (dovedna vyše 60 pretekárov), ktorí sa striedajú za volantom. Medzi holandskými, švajčiarskymi, nemeckými, rakúskymi, anglickými a ďalšími národnosťami nájdeme aj slovenskú posádku, s piatimi známymi tvárami: tím ARC Bratislava v spojení s Ferry Monster Autosport postaví na štart Seat Léon Cup Racer, ktorý osedlajú Miro Konôpka so synom Matejom, Zdeno Mikuláško, Miro Horňák a Andy Studenič.

Vstup počas celého podujatia (aj v noci) je voľný. Diváci si tak v týždni, kedy štartuje slávna dvadsaťštyrihodinovka Le Mans, môžu vychutnať tento unikátny formát u nás na okruhu SLOVAKIA RING.