Slovakia Ring sa už chystá na veľké preteky

Podobne ako Formula 1, aj FIA WTCC prechádza tento rok veľkými zmenami. Vozidlá novej – výkonnej triedy TC1 budú mať dynamickejší – agresívnejší vzhľad a ich maximálny výkon dramaticky porastie. Do šampionátu navyše vstupuje nový hráč – francúzska automobilka Citroën s hviezdnou zostavou Sébastien Loeb (9x šampión WRC) a Yvan Muller (4x šampión WTCC).

Dôležité sú tiež rekordné čísla sledovanosti FIA WTCC, ktoré napovedajú o zvýšenom záujme verejnosti. Zatiaľ čo Formula 1, i keď naďalej najsledovanejšia, prišla minulý rok o vyše 50 miliónov divákov, FIA WTCC naopak svoje čísla zvýšila. A to presne o 8,9 %, čo predstavuje neuveriteľných 557 miliónov divákov za celý rok – ako na okruhoch, tak pri televíznych obrazovkách. V roku 2013 prinieslo živé vysielanie a zostrihy 111 televíznych staníc v 188 krajinách. Dovedna to tvorilo 1 176 hodín vysielania, ako uviedol prieskum nemeckej spoločnosti REPUCOM. Na Slovensku odvysielala preteky naživo stanica RTVS, pričom krátke zostrihy a vlastné dokrútky uverejnili aj TV Markíza, TV JOJ, TA3 a regionálne televízie.

Dá sa očakávať, že tento rok prinesie okrem dramatickejších áut a zaujímavých mien aj akčné preteky na okruhu Slovakia Ring, ktorý si pre svoj zaujímavý charakter chvália všetci jazdci aj tímy. FIA WTCC sa predstaví slovenskému publiku už po tretíkrát, a to 10.-11. mája 2014, čo je len mierny posun oproti aprílovým termínom predošlých dvoch rokov.