Slovakia Ring pokračuje významnými podujatiami

Napriek nepriazni počasia si diváci užili napínavé preteky. Dážď býva na automobilových podujatiach dramatickým faktorom, ktorý ešte umocňuje napätie rýchlej jazdy na šmykľavom povrchu. Okruh Slovakia Ring zároveň ďakuje divákom za ich priazeň a povzbudzovanie. Víkend sa niesol v znamení pole position a víťazstva Maťa Homolu v pretekoch Európskeho pohára cestovných automobilov (FIA ETCC) a taktiež víťazstva legendárneho Sébastiena Loeba v pretekoch WTCC. Slovakia Ring priniesol Loebovi už druhé víťazstvo na našom okruhu (po minuloročných pretekoch FIA GT Series).

Pozrime sa na ďalšie významné podujatia okruhu Slovakia Ring tento rok.

XRace 2014 (25. máj)

Autoslide Žarnovica sa definitívne presúva – pod novým názvom aj konceptom – na Slovakia Ring. Prvý ročník XRace ukáže rallycrossovú špičku nielen zo Slovenska. Zmiešaný povrch asfalt-šotolina (35 % nespevnený povrch) a nová trať s dĺžkou 1 250 m ponúkne rallycrossovú šou, aká na Slovensku ešte nebola.

24 h Slovakia Ring Cycling Race (26.-27. jún)

Dvadsaťštyrihodinový vytrvalostný maratón v cyklistike pokračuje deň po automobilových pretekoch 24 h ARC Brno. Preteky sú určené pre každého, kto chce zabojovať s vlastnou výdržou, s ostatnými pretekármi a na mimoriadne vhodnej dráhe Slovakia Ringu.

Acceleration 2014 (4.-6. júl)

Výnimočný projekt prichádza vo svojej premiére na okruh Slovakia Ring. Preteky vozidiel potešia divákov počas trojdňového festivalu, ktorého súčasťou je veľké hudobné pódium s koncertmi hviezd 80. a 90. rokov, ako aj svetových „dídžejov“.

ADAC GT Masters (8.-10. august)

Najprestížnejší seriál superšportových vozidiel najvyššej triedy GT3 ako Ferrari, Lamborghini či Audi, prichádza z krajiny motoršportu – z Nemecka. A to po druhý raz k nám. Nabité štartové pole a najlepší jazdci v šampionáte, ktorý sa teší nesmiernej diváckej obľube nielen v Nemecku.

BLANCPAIN GT SERIES + Veľká cena SR - PAO (22.-24. august)

Vynovený seriál Blancpain GT Series u nás štartoval po minulé roky najprv pod značkou FIA GT1 World Championship a minulý rok ako FIA GT Series. Na štartovom rošte sa tu stretli napríklad Sébastien Loeb a náš Štefan Rosina. Kráľovský seriál FIA najvyššej ligy vozidiel GT3 patrí určite medzi top podujatia na Slovensku. Predstaviť by sa mali aj dvaja špičkoví pretekári z Česka a Slovenska, ako tímoví kolegovia – Tomáš Enge a spomínaný Štefan „Štofi“ Rosina. Paralelne s Blancpain GT Series sa uskutoční aj tradičná Veľká cena SR pretekov cestných automobilov na okruhu. Nádherný zvuk motorov, aký inde nezažijete.

Alpe Adria Championship/Veľká cena SR preteky cestných motocyklov (12.-14. september)

Tradičný európsky šampionát cestných motocyklov Alpe Adria v spojení s Veľkou cenou SR pretekov cestných motocyklov zakončí letnú sezónu veľkých podujatí na okruhu Slovakia Ring.