SLOVAKIA RING otvára svoju šiestu sezónu

Jediný profesionálny automotodróm na Slovensku – okruh SLOVAKIA RING, otvára v týchto dňoch už svoju šiestu sezónu. Čaká nás opäť dlhá sezóna plná akcie, rýchlych áut, slávnych mien, skvelých motocyklov, krásnych žien a vzrušujúcich súbojov štýlu „nárazník o nárazník.“

Nadviazať na divácku úspešnosť veľkých medzinárodných seriálov ako FIA Majstrovstvá sveta cestovných automobilov (WTCC), resp. silných vozidiel GT3 (ADAC GT Masters, Blancpain GT Series...), nie je nikdy a nikde vôbec jednoduché. SLOVAKIA RING sa však môže pochváliť stabilnými číslami návštevnosti takýchto a iných podujatí a tento rok chceme opäť rozšíriť našu fanúšikovskú základňu.

Oproti minulým rokom nastáva pár zmien v kalendári sezóny 2015, a to predovšetkým vďaka absencii zahraničných GT3 seriálov. Poďme si však kalendár priblížiť najzaujímavejšími podujatiami, ktoré nás čakajú.

Už v týchto dňoch otvoril okruh SLOVAKIA RING svoje brány na testovanie pretekárskych špeciálov. Avšak prvé skutočne veľké a u nás premiérové podujatie bude FIAZóna strednej Európy v relykrose (FIA Central European Zone Rallycross), už 21. a 22. marca. Desiatky relykrosových špeciálov zo Slovenska a okolitých krajín potešia oko diváka jedinečnými prejazdmi na trati v kombinácii rýchlostnej dráhy, obslužných komunikácií, šotolinovej dráhy a série skokov. Mnoho vozidiel skrýva pod kapotou vyše 500 konských síl a keďže jazdcom nechýba odvaha, bude sa skutočne na čo dívať.

SLOVAKIA RING od začiatku roka hľadá nové talenty motoršportu: na začiatku apríla projekt RACESTAR vyvrcholí veľkým medzinárodným finále, kde sa 175 jazdcov zo siedmych krajín pobije o 3 atraktívne miesta pretekárov v značkových seriáloch. Viac informácií na racestar.sk .

Power fest (8.5.) – to je festival úchvatných tuningových špeciálov a krásnych žien. Power fest sa teší veľkej diváckej pozornosti a veríme, že ani tento rok nebude výnimkou.

XRace (24.5.) zažije na SLOVAKIA RINGu svoj druhý ročník. Svetovo veľmi populárny autokros a relykros si postupne získava srdcia aj slovenského publika a tak ako minulý rok, aj teraz na jazdcov čaká náročná trať pozostávajúca z asfaltu, šotoliny a skokov. XRace je tiež nástupcom známeho Autoslidu, ktorý sa roky konal v Žarnovici.

Po súťaži nádherných historických motocyklov 24. mája (FIM Europe Cup vintage regularity 2015) už nasleduje naše tradične najväčšie podujatie roka: FIA Majstrovstvá sveta cestovných automobilov WTCC – 19. až 21. júna. Bude to už po štvrtýkrát, čo sa na našom okruhu predstaví svetová špička cestovných automobilov, medzi ktorou nebudú chýbať Sébastien Loeb, Yvan Muller, či aktuálny šampión José María „Pechito“ López z Argentíny. V rámci toho istého víkendu budeme držať palce aj Maťovi Homolovi vo FIA Európskom pohári cestovných automobilov ETCC, v ktorom sa Matej predstaví so svojím novým pretekárskym špeciálom v podobe SEAT Leon Cup Racer. Štartové pole sa revitalizovalo a najmä súboje v triede Single Make Trophy budú určite lákať.

2. júla odštartujú na našej rýchlostnej dráhe výnimočné a najtichšie preteky: 24h SLOVAKIA RING Cycling Race. Stovky cyklistov aj s telesne hendikepovanými a celebritnými posádkami sa počas 24 hodín popasujú predovšetkým s vlastnou výdržou. Napokon minulý rok sa našlo množstvo takých, ktorí preteky absolvovali úplne sami!

Cyklistický maratón vystrieda hneď 4. júla tradičný Porsche Alpen Pokal – preteky obľúbenej nemeckej značky. Rovnakej obľube sa teší aj Histo Cup(14.-16.8.), ktorý predvedie očarujúce historické vozidlá.

Druhá polovica augusta patrí našim najtradičnejším automobilovým pretekom: Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestovných automobilov na okruhu (21.-23.8.) ukáže opäť to najlepšie z najlepšieho od cestovných pretekárskych špeciálov cez špičkové GT3 ako Porsche, Ferrari a pod. Slovenská a stredoeurópska špička sa už po šiestykrát na našom okruhu pobije o najcennejšie trofeje ESET a FIA Central European Zone Trophy.

Jedny najväčšie národné okruhové preteky vystriedajú ďalšie: Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných motocyklov (11.-13.9.), ktoré sa konajú v rámci seriálu Alpe Adria Championship rovnako neobišli náš okruh od začiatku jeho existencie ani raz.

Po ročnej odmlke sa k nám vráti aj najväčší drifterský seriál Európy: King of Europe (24.-25.10.). Najlepší európski majstri kontrolovaného šmyku u nás opäť efektne spália množstvo gúm a svojím umením potešia veľké množstvo divákov.

Záver roka nebude patriť nikomu inému ako slovenským majstrom rely, ale aj pretekov do vrchu, či iných disciplín: Auto Show SLOVAKIA RING (14.11.) uzavrie skvelou exhibičnou rely našu motoristickú sezónu.

Dátum

Podujatie

21.-22.3.

FIA Zóna strednej Európy v relykrose

8.5.

Power fest

24.5.

XRace

24.5.

FIM Europe Cup vintage regularity 2015

19.-21.6.

FIA Majstrovstvá sveta cestovných automobilov WTCC (+ ETCC)

2.-3.7.

24h SLOVAKIA RING Cycling Race

4.7.

Porsche Alpen Pokal

14.-16.8.

Histo Cup

21.-23.8.

Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestovných automobilov na okruhu

11.-13.9.

Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných motocyklov/Alpe Adria Championship

24.-25.10.

King of Europe

14.11.

Auto Show SLOVAKIA RING 2015

Tlačová správa na stiahnutie:

SLOVAKIA RING otvára svoju šiestu sezónu